7 forskellige Garmin holdere

Har man investeret en mindre formue i en Garmin EDGE cykelcomputer vil man formentlig gerne have den sikkert monteret på cyklen og samtidig må det jo gerne se lidt godt ud – men hvad skal man egentlig vælge og hvad er forskellen mellem de forskellige modeller?

I denne artikel har vi taget udgangspunkt i 7 forskellige Garmin holdere, fra 99 – 600,- så der er noget for enhver smag og pengepung!

Garmin Quarter Turn-mount

Denne holder er den man normaltvis finder i pakken når man køber en Garmin EDGE cykelcomputer. En lille holder der monteres på styret vha. medfølgende elastikker. En løsning der faktisk fungerer ganske udmærket og som også nemt kan bruges som “ekstra” holdere hvis man vil benytte den samme Garmin EDGE enhed på flere cykler.

Holderen har dog den ulempe at den ikke sidder specielt godt fast og så er løsningen jo altså ikke videre elegant, derudover sidder den bedst hvis den monteres på frempinden og det kræver at der er plads til holderen.

Kan man leve med de begrænsninger, så kan man sagtens beholde og/eller vælge Garmin’s quarter-turn mounts!

Pris og tilgængelighed

Sælges i sæt med 2 stk., perfekt hvis man gerne vil bruge sin Garmin EDGE på flere cykler.

Vejledende pris: 99,-

Garmin Out-Front Mount

Denne holder er Garmin’s egen som medfulgte til enkelte af de større modeller, den giver mulighed for montering af Garmin EDGE enheden på en diskret måde, hvor EDGE enheden flugter og er i højde med frempinden. Dette skaber et aero og meget rent look. Holderen er udført i kraftig sort plast og monteret nemt og hurtigt på styret.

Har man en Garmin EDGE 1000 kan man dog få problemer, da enheden risikerer at støde på frempinden – den er derfor mest velegnet til de mindre modeller, eksempelvis EDGE 520 og EDGE 820.

Holderen her er en rigtig god løsning til de fleste, som ønsker EDGE enheden placeret så langt fremme som muligt.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 299,-

Garmin Out-Front Mount Extended

Garmin’s egen Out-Frount Mount i en Extended version, specielt velegnet til de lidt større Garmin EDGE modeller, såsom EDGE 1000. Holderen monteres på styret og EDGE enheden er placeret foran frempinden. For at gøre plads til eksempelvis EDGE1000 er holderen dog hævet en smule op over frempinden, så løsningen er knap så elegant og aero som modellen ovenfor…

Selve holderen er udført i kraftig sort plads, passer til gængse styr og er ligeledes super nem at montere.

Køb den hvis du gerne vil have originalt tilbehør og gerne vil have løftet EDGE enheden lidt op i højden, uden at optage plads på selve styret.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 299,-

K-Edge Sport Garmin Mount

En slank holder fra K-Edge der passer til næsten alle Garmin EDGE enheder, dog kan EDGE 1000 blive et problem, da den simpelhen er for høj til denne holder. Den er udført i CNC fræset aluminium og både design og finish spiller derfor 100%. Holderen monteres nemt på alle gængse styr og Garmin EDGE enheden vil flugte med selve frempinden, så det ser aero og clean ud.

Montering tager få sekunder, da holderen kun består af 2 dele der skrues sammen med unbracho.

Køb den, hvis du gerne betaler for lækker kvalitet og vil have en holder der matcher cyklen, i både kvalitet og finish!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 300,-

  • K-Edge distribueres af PeakBike, nærmeste forhandles oplyses på tlf. +45 44922800

K-Edge Fixed Garmin Stem Mount MTB

Denne holder fra K-Edge monteres istedet en en spacer ved headsetter, det betyder at Garmin’en vil sidde langs frempinden og som det ses på billedet kan frempinden ikke være meget kortere end den på billedet ovenfor – da der så simpelthen ikke vil være plads til holderen. Til gengæld sidder enheden super godt fast, løsningen er meget elegant og diskret og den passer til alle Garmin EDGE enheder, også den “store” EDGE 1000. Den er ligeledes udført i CNC fræset aluminium og kvalitet og finish er derfor helt i top!

Køb den til din mountainbike, hvis du vil have en løsning hvor Garmin EDGE enheden sidder godt beskyttet på frempinden!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 230,-

  • K-Edge distribueres af PeakBike, nærmeste forhandles oplyses på tlf. +45 44922800

K-Edge Garmin XL Combo Mount

Denne holder til knap 600,- kan vist uden problemer betegnes som “toppen af poppen” indenfor Garmin beslag. Det er udført i CNC fræset alumimium og har derfor en virkelig lækker finish. Selve holderen til Garmin enheden kan udskiftes hvis den skulle blive slidt og under bunden finder man beslag til enheder der benytter GoPro’s mount, det kan være actionkameraer, lygter og lign., så kan man nøjes med én holder!

Holderen monteres nemt på styret med én skrue og selve Garmin’en vil flugte med frempinden, hvilket giver et clean og aerodynamisk look. Har man én af de mindre Garmin enheder, bortset fra EDGE 1000, så vil man sagtens kunne nøjes med “ikke XL” udgaven.

Holderen her fra K-Edge må betegnes som værende dyr, til gengæld er den virkelig gennemført og i en helt særlig kvalitet, samtidig løser den to udfordringer på én gang. Køb den hvis du vil have det bedst mulige!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 600,-

  • K-Edge distribueres af PeakBike, nærmeste forhandles oplyses på tlf. +45 44922800

Cannondale Out-front mount til Garmin

Denne holder fra Cannondale ligner i form og funktionalitet Garmin’s eget Out-Front mount i Extended versionen. Holderen er lavet i plast, og er rimelig solidt udført, plasten er dog ikke den tykkeste og kvalitetsfornemmelsen er altså ikke helt på højde med den originale fra Garmin, men den koster altså også kun 1/3 og funktionaliteten er der ikke noget at udsætte på!

Holderen kan monteres på alle gængse 31,8mm styr og kan derfor bruges til både MTB, cross og racercykler og da holderen hæver Garmin’en ift. frempinden, kan alle EDGE modellerne, inkl. EDGE 1000 monteres herpå.

Samlet set en glimrende holder til en virkelig god pris!

Pris og tilgængelighed

Fås i sort, hvid og grøn, vejledende pris: 99,-

  • Køb Cannondale Out-front mount til Garmin hos Cykelgear.dk

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.