Test: Bookman Curve Rear Light 2

Samlet karakter

Vi har tidligere kigget på produkter fra svenske Bookman der laver designudstyr til bycyklisten. Vi har tidligere set på både deres Curve lygter, samt deres opgraderede Curve Front Light 2. Nu er turen kommet til den opgraderede Curve Rear Light 2.

Hvad er der i kassen?

I kassen finder vi Curve Rear Light 2, samt et kort USB kabel til opladning.

 

Design og funktionalitet

Hvis man ser på de første Curve lygter og på den opgraderede Curve Front 2 så vil man opdage at designet er fuldstændigt uændret. Lygten har stadig en flot kurve, og bag lygteglasset sidder der en meget kraftig rød lysdiode, flankeret af to mindre lysdioder.

Den bliver opladet via USB, og selve stikket er gemt under en gummilåge der holder regnen ude af stikket. Den bliver monteret med en kraftig silikone rem, omkring saddelpinden.

Når den er monteret så tænder man den ved at holde kontakten inde i få sekunder, herefter skifter man lysindstilling med et kort tryk, og slukker den med et langt tryk. Curve Rear Light 2 har 5 indstillinger: Maks, maks blink, øko, øko blink, og pulserende blink. Ved maks indstillingen så skriver Bookman at den giver hele 37 lumen lys, og kan holde i 2,5 timer på en opladningen. Det har jeg selvfølgelig efterprøvet, og under min test med maksimal lysstyrke, holdt den faktisk lige nøjagtigt 2 timer og 30 minutter, så her må man sige at specifikationerne var lige i øjet! Ved øko blink så lover Bookman at den kan lyse i 32 timer. Det har jeg ikke efterprøvet, men baseret på at min test med maksimal lysstyrke var lige efter specifikationerne, har jeg ingen grund til at tvivle på resten af specifikationerne. Når man slukker lygten, så er der en farvet lysdiode der lyser i kontakten for at indikere hvor meget strøm der er tilbage. Grønt blink betyder at der er rigeligt strøm, rødt blink betyder at man skal huske at oplade den. Samme lysdiode viser status under opladningen.

Når man ser på Curve Rear Light 2, så kan man se at gummiblokken bag på lygten er skrå. Det er for at lygten kan hænge lige på en saddelpind der skråner lidt bagud.

Konklusion

De tidligere Bookman lygter har været mine fortrukne lygter til pendlerturen, eller turen hjem fra byen efter mørkets frembrud. Så det kommer nok ikke som nogen overraskelse at jeg også er meget tilfreds med Curve Rear Light 2. Den er virkelig kraftig, specifikationen siger 37 lumen, og var det en hvid lygte ville det ikke være synderligt imponerende, men for rent rødt lys så er det virkeligt kraftigt. Faktisk så kraftigt at den kan blænde hvis man kommer for tæt på. Så der er ingen tvivl om at man bliver synlig i trafikken med Curve Rear Light 2. Betjeningen er også blevet bedre i forhold til den originale Curve Rear Light. For en bylygte ligger vi i top på alle de kriterier jeg har til en lygte; Den skal være kompakt, kraftig, nem at betjene og simpel at oplade. Og det er Bookman Curve Rear Light 2.

 

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 299,-

Karakter

Skribent på CykelStart.dk, bruger cykel som hverdagstransport og spinner i det lokale motionscenter.

2 kommentarer

 • Svar januar 4, 2018

  Morten Andersen

  I linker til cykelgear.dk, men de sælger slet ikke 2’eren. De bruger dog billedet, men der er reelt tale om den originale version. Jeg har d.d. gjort dem opmærksomme på deres falske markedsføring.

  • Svar januar 4, 2018

   Noel Christensen

   Hej Morten,

   Tak for din kommentar.

   Jeg har ligeledes været i dialog med Cykelgear og de har rettet til på webshoppen, så billeder/beskrivelser nu stemmer da der ganske vist var enkelte med fejl på – godt spottet!

   Med venlig hilsen,

   Noel Christensen
   CykelStart.dk

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.