Test: Contour +2 Actionkamera

Contour er en producent som er 100% dedikeret udvikling og produktion af actionkameraer og faktisk har de kun 2 modeller i Deres sortiment pt., den “billige” kaldet ROAM2 og den dyre kaldet +2 som er modellen vi denne gang har haft lejlighed til at teste.

Contour +2 er et veludstyret actionkamera der bl.a. byder på Full HD video-optagelse, indbygget GPS, bluetooth, mulighed for ekstern mikrofon og meget mere – hvilket vi kommer nærmere ind på i testen.

Unboxing og første indtryk af Contour +2

Pakken som Contour +2 kommer i, er rimelig kompakt og i denne finder man følgende:

  • Contour +2 actionkamera
  • Profil samt roterende mount
  • Objektivdæksel for beskyttelse
  • Vandtæt kamerahus (Ned til 60 meter)
  • Pose til opbevaring af actionkamera
  • USB 2.0 kabel

Se vores unboxing og få vores allerførste indtryk af Contour +2 i videoen nedenfor.

Design og funktionalitet

Contour +2 adskiller sig fra mængden ved ikke at være lille og firkantet, istedet er det “patron-formet” og dermed meget velegnet til at sidde på siden af en hjelm eksempelvis, om man er til den ene eller anden form er naturligvis en smagssag, der er fordele og ulemper ved dem begge. Kameraet er med al tydelighed udført i materialer af høj kvalitet, det både ser man og mærker når man får det i hænderne. Det virker solidt og velbygget, samtidig med at materialerne er lækre og med en flot finish.

contours-plus2-side

Den øverste del af kameraet er i børstet stål og på toppen er en stor skydeknap, ved at skyde denne fremad starter man optagelse – så enkelt er det! Knappen er rimelig stor og nem at komme til, så uanset om man har bare hænder, eller store ski-handsker på, er det nemt at starte en optagelse. Knappen kan dog låses, hvis det eksempelvis skal transporteres. Der er også en bluetooth knap, trykker man på denne aktiveres bluetooth og man kan så via sin smartphone koble på til Contour +2 og fjernstyre dette (Se mere under Contour App)

contours-plus2-top

Under optagelse er der 3 indikatorer der aktiveres bagerst på kamera, én for batteristand, en der viser at hukommelseskort er tilgængeligt og slutteligt om GPS’en er aktiveret. Yderst på actionkameraet er selve objektivet som kan drejes 270 grader. Det er især smart hvis kameraet monteres på en hjelm eller lign., da man så bare drejer objektivet så det optager i korrekt format.

Den nederste del af Contour +2 er den del der fæstnes til de forskellige mounts og i bunden er almindelig stativgevind, så alle gængse kamerastativer og 3. parts udstyr kan benyttes til actionkameraet, det samme gør sig gældende når kameraet er monteret i det vandtætte hus! Der er også indgang til ekstern mikrofon, hvis man gerne vil gøre lidt ud af lyden, for den er ikke specielt god i actionkameraer helt generelt. Yderst er placeret en lille laser, den kan bruges når man hurtigt skal finde ud af “hvor” man filmer med kameraet monteret på en hjelm, et cykelstyr, board eller lign.

contours-plus2-on-bike-03

På bagsiden af actionkameraet er en lille “låge”, bagved denne finder man plads til det medfølgende, udskiftelige og genopladelige batteri, microSD kort, HDMI for tilslutning til TV, USB for opladning samt en lille skydeknap til skift mellem 2 forskellige “settings” som defineres via Contour connect app’en.

contours-plus2-back

Med i pakken er kun 2 monterings-beslag, et profil-mount og et 360 graders mount, begge skal “klistres” på en overflade og ingen af dem er derfor specielt velegnet til montering på en cykel, som er omdrejningspunktet her. De 2 medfølgende beslag er dog fine til montering på alle mulige mere eller mindre plane overflader, alt fra R/C biler til surfboards. Der findes dog et hav af originalt tilbehør, bl.a. et mount med remme til montering på en cykelhjelm via ventilations hullerne og et beslag der kan monteres på cyklens styr.

contours-plus2-on-rc-01

Contour App

Den gratis Contour Connect App fås til både iOS og Android og den kan grundlæggende bruges til 2 ting. Via bluetooth parrer du smartphone og actionkamera og kan derefter fjernstyre kameraet og se “live” feed fra kameraet, ligesom optagelser kan startes og stoppe. Dette kan især være en fordel hvis kameraet sidder monteret et sted hvor man måske ikke lige umiddelbart kan komme til det, eller man bare gerne vil være helt sikker på at kameraet er vinklet korrekt eksempelvis.

Derudover kan man, via app’en, styre opsætningen af actionkameraet, alt fra billedkvalitet til hvor sensitiv mikrofonen skal være, der er mulighed for at opsætte 2 profiler der kan skiftes imellem på selve kameraet, det kunne eksempelvis være én profil til optagelse i bedste kvalitet og én til optagelse i slow-motion da der kan optages i op til 120FPS i 480p.

contour_connect_02

contour_connect_01

Videokvalitet

Nedenfor findes en række videoklip, alle optaget med Contour +2 uden yderligere redigering.

720P

720P

1080P

Konklusion

Efter et par uger med Contour +2 er vi kommet til vejs ende og det er tid til at gøre status. Der er et kæmpe marked for actionkameraer, eftersom vi er vilde med at dokumentere og dele alt hvad vi foretager os, men GoPro er bare en konkurrent der er enormt svær at komme udenom – de har ligesom sat standarden og er det de fleste vil komme til at sammenligne med, så det er også et svært marked at få del af. I dag kan man finde actionkameraer der kun koster et par hundrede kroner og så er der kameraerne som Contour +2 der koster over 2000,-

Helt grundlæggende så er Contour +2 et ganske glimrende actionkamera, det er solidt udført og leverer en flot videokvalitet. Med i pakken får man et undervandshus der kan klarer 60 meter’s dydbe og et par mounts, ikke specielt imponerende – og man kan hurtigt købe sig fattig i tilbehør, nøjagtig som man kender der fra GoPro, omvendt så betaler man ikke til en masse tilbehør som man aldrig kommer til at bruge, men det medfølgende tilbehør er altså lidt for tyndt…

Contour +2 er udstyret med GPS så den lagrer ens koordinator, og bluetooth så det kan styres og indstilles fra en smartphone, det er super smart hvis man lige skal have indstillet kameravinklen eller lign., da der ingen skærm er på kameraet. Derudover kan selve objektivet drejes, så man får et korrekt billed uanset hvordan kameraet vendes eller drejes, det er alså en lille geni-streg!

Betjeningen af kameraet er ualmindelig nem, skub knappen frem for at optage og tilbage for at stoppe – det bliver ikke nemmere! Ønsker man at optage via ens smartphone, så trykker man blot på bluetooth knappen, her er ingen tvivl om at brugervenligheden har været i højsæde.

Med en pris på ca. 2300,- ligger Contour +2 sig i den dyre ende af prisskalaen og spørgsmålet er så om det er pengene værd? Mit umiddelbare svar er ja, man får et glimrende produkt i god kvalitet, med nogle fine features. Formen er lidt speciel og man bør nok overveje om formen kan eller vil være et problem iht. det kan primært ønsker at bruge actionkameraet til.

+

  • Har gevind til stativ (Mange muligheder for 3. parts udstyr)
  • Bluetooth
  • Nemt at betjene
  • Kan udvides med ekstern mikrofon
  • HDMI udgang

  • Ingen skærm
  • Ikke meget tilbehør inkluderet
  • Høj pris

contours-plus2-underwater-housing

Pris og tilgængelighed

Set til omkring 2300,-

Fås bl.a. hos wupti.com

Funktionalitet 8
Design 8
Pris 7
7.7
Tags fra indlægget
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Sigr Siljan Ultraviz Dual Vest
Fra svenske Sigr har vi testet deres Siljan vest, en vindvest der...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.