Test: Danish Bike MTB rygsække

Samlet karakter

Vi har testet to forskellige typer rygsæk fra Danish Bike til MTB, en med vandreservoir og en uden. Læs med her, og find ud af, hvilken af typerne der passer til dit behov, og hvorfor disse rygsække er gode at have med sig på cykelturen.

Design og funktionalitet

Designet på rygsækkene er holdt i et enkelt og stilrent sort look, der kun brydes af refleksdetaljer. Her har tasken med vandreservoir en del flere reflekser end den uden, hvilket er lidt en skam, da synlighed er en vigtig faktor i min optik. Dog bevæger vi os mod lysere tider, hvor begge rygsække snildt ville kunne bruges. Rygsækkene byder på en del rum, så der er plads til det nødvendige på cykelturen, dog er der mindre plads i rygsækken med vandreservoir, da den kan indeholde op til 2 liter vand. Begge har flere forskellige spænder, der gør, at man kan indstille taskerne til den rette placering på ryggen under cykelturen.

Inden testperiodens start var jeg meget spændt på at prøve rygsækken med vandreservoir, som jeg ikke har prøvet før. Som nybegynder på MTB og med et kvindestel, har det været et stort problem for mig at få nok vand under cykelturen, da jeg ikke har været sikker nok på cyklen til at kunne slippe styret i længere tid. Her har rygsækken vist sig særlig nyttig, da man hurtigt og nemt kan få fat i slangen, åbne for vandet og herefter have hænderne solidt plantet på styret, imens man drikker. Dog kræver det en smule tilvænning, da det er noget anderledes at drikke gennem en slange i stedet for en flaske, men dette vænner man sig hurtigt til

 

 

 

 

 

 

 

Rygsækken uden vandreservoir er især fordelagtig, hvis du skal ud på en længere tur på MTB og derfor har brug for at have flere ting med. De mange rum gør, at man snildt kan have plads til eksempelvis en jakke, værktøj, slanger og masser af mad. Her adskiller den sig fra den anden rygsæk, hvor der kun lige er plads til det højest nødvendige. Denne rygsæk har også en bedre fordeling af rum, hvor der er lavet små lommer og net til eksempelvis mobilen, dækjern osv. Derudover kan denne model også bruges som en rygsæk til løb, hvor den har et ekstra spænde gemt under yderlommen. Dette kan man spænde rundt om maven, så den er bedre holdt på plads under løs, men dette er ikke blevet testet i denne test.

Begge rygsække har vist sig at være yderst behagelige at have på under cykelturen, da de er forholdsvis lette og sidder godt på ryggen under cykelturen. Derudover er taskerne nemme at rengøre efter en tur på vådt underlag, da stoffet er smuds- og vandafvisende, hvilket gør, at man blot kan tørre mudderet af med en fugtig klud. Det eneste, jeg kunne mangle på rygsækkene, er en lomme til husnøglen, som var let tilgængelig. Ellers er udformningen og designet af rygsækkene rigtig fint, hvor der er tænkt over plads og rum til udstyret på cykelturen.

Konklusion

Rygsækkene fra Danish Bike er for dig, der er på jagt efter en rygsæk med en super pasform, og som føles let på ryggen. Hvis du er nybegynder eller kvinde, kan rygsækken med vandreservoir især anbefales, men den er også god til alle, der har brug for en nem tilgang til vand på MTB’en. Den almindelige rygsæk er især egnet til de længere ture, da den trods sin lille størrelse og lethed kan indeholde mange ting.

Pris og tilgængelighed

Lige nu på tilbud til 349 kr. for den med vandreservoir og 299 kr. for den uden hos Danish Bike.

Karakter

Tinna cykler primært landevej, men supplerer med mountainbiken i vinterhalvåret. Tinna elsker udstyr hvor design og komfort går op i en højere enhed.

Vær den første til at kommenterer