Test: EVOC Protector Vest – Rygskjold

Samlet karakter

I 2009 da jeg startede med at cykle mountainbike, så man stadig mange ude i skoven, som ikke brugte hjelm. I dag ser man faktisk ingen uden hjelm, når der bliver cyklet MTB. Men grænsen for hvilket beskyttelsesudstyr man har på, er begyndt at rykke sig, for i dag ser man flere og flere med Rygskjold eller Body armor. Mountainbike sporten bliver mere og mere populær, og antallet af ryttere stiger med hastige skridt. Dette betyder også at man hører om flere skader fra landets sygehuse grundet MTB sportens stigende vækst.

Man skal huske at bare fordi man for 15 år siden, synes man var en verdensmester på en cykel, er det ikke ensbetydende med at man kan cykle mountainbike i dag. Derfor er det rigtig vigtigt, at man ikke tager hovedet under armen og blæser ned at nedkørslerne, og tænker det kan jeg sagtens. For i dag har mountainbike sporene rykket sig meget i forhold til 2009, da jeg begyndt at køre skovene tynde.

Cykelstart har valgt at teste det velkendte mærke EVOC og deres udgave af rygskjold EVOC Protector vest. Dette rygskjold er også velegnet til skisport og snowboard. Det tyske mærke laver rigtig mange ting udover beskyttelse til mountainbike sporten, som bl.a. cykelkufferter og rygsække både med og uden drikkeblære.

Vi har været så heldige at få fingrene i dette rygskjold, som kan bruges fra alm. XC MTB kørsel, enduro og BMX. Nogle vil måske synes det er lidt overdrevet at benytte rygskjold til normal MTB kørsel på singletrack og i skoven generelt, men hvis man kan undgå skader i ryggen eller i værste fald en brækket ryg er det, efter min mening, bestemt værd at overveje! Men husk altid at et rygskjold ikke redder dig fra at komme til skade, hvis man kører uforsvarligt.

Design og funktionalitet

Rygskoldet fås naturligvis i forskellige størrelser for at få en optimal pasform. På Webike’s website er der en fin størrelsesguide med mål, så man sikrer sig den helt rigtige størrelse alt efter længden på torso, samt omkreds af bryst og talje.

Med dette rygskjold fra EVOC er du garanteret maksimal beskyttelse og komfort i ét produkt. Rygskjoldet er designet til at beskytte din ryg og haleben i tilfælde af styrt eller uheld. EVOC rygskjoldet kan tåle temperatursvingninger fra -20 til +30 grader hvilket også gør det brugbart til skisport.

Rygskjoldet fra EVOC er produceret med en Polygiene® teknologi, hvilket betyder at det materiale som er brugt forebygger at tøjet kommer til at lugte af sved. Ydermere sørger Polygiene® teknologien for, at du ikke behøver at vaske tøjet ligeså ofte, som almindeligt cykeltøj. EVOC rygskjoldet er skabt med et åndbart lag, der er produceret i special skum. Rygskjoldet er designet ud fra ryggen, og dermed er det dannet i små felter, således at den følger ryggen.

Ved nakken er der lavet mindre felter, så du også får beskyttelse der, uden at det føles ubehageligt.

Selve vesten er lavet i et let åndbart materiale, så man let kan komme af med varmen fra kroppen når man sveder. Vesten er også designet med en fuld lynlås, der gør at den er let at tage af og på. Udover at lyne vesten på fastgøres dette rygskjold også med et justerbart elastisk hoftebælte, hvilket gør at den kommer til at sidde behageligt over maven. Derudover er der er der også en silikone-stribe nederst på vesten så den ikke kravler op i nakken.

Med EVOC rygskjold ved man at det er kvalitet man har investeret i. EVOC har det de kalder ” free CRASH REPLACEMENT” på dette rygskjold. Det betyder at hvis du har været ude for et alvorligt styrt, kan du på EVOC’s website kan udfylde en formular og sende selve rygskjoldet ind og få det tjekket. Hvis det viser sig, at der er sket noget med det, får man det byttet uden det koster noget.

Specifikationer

  • Farve: Sort
  • Materiale: 98% polyester, 2% spandex
  • Vægt: 490 gram (str. M)
  • Til mænd
  • Lynlås i fuld længde
  • Reflekterende detaljer
  • Beskytter ryg og haleben
  • Åndbar

Konklusion

Med en pris omkring 1000,- er EVOC’s rygskjold i mellem-prisklassen, samtidig med høj grad af beskyttelse, uden at skulle gå væsentligt på kompromis med ens bevægelighed og komforten generelt. Det er selvfølgelig klart, at du ikke har helt så meget bevægelighed, som uden rygskjold.

Når man tager den på første gang, tænker man, at den er da lidt stiv. Men når man først er kommet på cyklen, går der 2 minutter, også mærker man den egentlig ikke før, at man skal have den af igen. Den er selvfølgelig lidt varm at have på de varme sommerdage, men som jeg kan opleve ved andre rygskjold, hvor sveden løber ned af min ryg, oplever jeg ikke det ved dette rygskjold.

Efter at have haft dette rygskjold på en del gange prøvede jeg at kører uden, og det føltes helt forkert. Lidt ligesom når man kommer hjemmefra uden hjelm og tænker at der er noget galt og at der er for meget vind i håret. Hvorefter man tager sig til hovedet og opdager at man ingen hjelm har på og må vende om.

Samlet set er det et fremragende produkt til rytteren, der ønsker optimal beskyttelse af ryg og haleben, samtidig med at man gerne vil have bevægeligheden og sin ryg i mange år.

Pris og tilgængelighed

Set til 999,-

Produktet er sponseret af Webike.dk

Karakter

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.