Test: Force Raptor cykelhjelm

Raptor cykelhjelmen er fra det tjekkiske firma FORCE. FORCE har eksisteret siden 1991 og leverer udstyr og komponenter til cykelsporten. Hjelmen vi tester her er udviklet og egent til mountainbike sporten. Den er i følge producenten udviklet til de mere tekniske trailspor og nedkørsler, altså en hjelm til mere udfordrende og måske aggressiv kørsel.

Vi har testet den et par uger, i både vådt og tørt vejr.

Design og funktionalitet

Trail hjelme udmærker sig oftest ved mere beskyttelse ved baghovedet/nakken og visir placeret forrest på hjelmen. Visiret er for at skærme for solen og evt. regn. Den har ydermere fået monteret et lille visir eller hækspoiler om man vil, på toppen af hjelmen. Jeg ved ikke om der er brug for downforce ved “høje” hastigheder på MTB? Men der forekommer en let susen fra den lille spoiler og det er faktisk lidt irriterende. Visiret bør efter min mening være justerbart.

Ventilationen i hjelmen er ret god, der er mange huller – hele 23 – og de er placeret således luften passere hovedet uhindret og derved ventilere fint.

Pasformen er jo en yderst individuel sag, hvad passer mig, passer nødvendigvis ikke på dig! Og i dette tilfælde passer den faktisk bedre min kones hoved end mit. For den strammer for meget på panden og i nakken, hvis den skal sidde tight sideværs. Altså den vipper lidt til siderne når jeg bevæger hovedet til siderne. Jeg er kræsen med pasformen på en hjelm, derfor er det afgørende hvor stor selve hjelmen er – ligner jeg en paddehat eller Michael Jackson i 70érne! Personligt foretrækker jeg en smallere hjelm, da mit hoved kun er 55 cm i omkredsen. Og denne er til den store sidde på mig, især i højden.

Vægten på 315 g for denne S/M hjelm er ikke til den lette side – på papiret, men egentlig acceptabel efter flere ture i skoven. Den fås i S/M (54-58 cm) og L/XL (58-63 cm)

Hjelmens remme er monteret med det velkendte kliksystem under hagen, hvor der sidder en lille aftagelig pude hvor spændet og overskydende rem er gemt under. Et lille hjul i nakken for at spænde hjelmen som klares med en hånd. Jeg syntes justeringshjulet er lige lille nok, især når der kommer mudder i, hvilket der jævnligt gør i Danmark.

 

Puderne indvendigt i hjelmen er i en OK kvalitet og er udført af 3 puder. Det gør det nemt når de skal ud og vaskes. Nogle hjelme har flere små puder hvilket besværliggør denne proces, for det kan blive lidt af et puslespil og få dem sat på plads efter vask.

Konklusion

Umiddelbart en fin hjelm til prisen, der yder god beskyttelse ved styrt og er EN godkendt.

En hjelm der fås i flere farver så den passer til resten af dit udstyr; sort/hvid, rød/grå/sort, og fluo grøn/blå.

Der er ikke MIPS indbygget i denne hjelm. MIPS (Multi directional Impact Protection System) er et dokumenteret system der beskytter hovedet i højere grad end hjelme uden.

Visiret kunne ønskes justerbart, da det kan påvirke udsynet under kørsel hvis det synes for lavt.

Cykelbriller føler sig velkommen sammen med denne hjelm. Der er nemlig god plads til briller, man bør nemlig altid i min optik køre med briller når man er i skoven.

Jeg kunne ønske mig et insektnet indbygget i hjelmen, eller mulighed for at montere det.

En smart detalje er at der er klistret en refleks bagest på hjelmen så du i højere grad bliver set når du kører hjem fra skoven.

Pris og tilgængelighed

Set til 499,-

Funktionalitet 7
Design 7
Pris 8
7.3
Tags fra indlægget
,
Mere fra Jan Flinch Melsen
Test: GripGrab Ride Windproof Deep Winter Lobster handsker
Jeg, som har kolde hænder mindst 8 måneder om året, og som...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.