Test: Newline skoovertræk (Rain Cover og Thermal Cover)

Der er efterhånden mange forskellige skoovertræk på markedet fra forskellige producenter til forskellige formål. Der er overtræk til de frysende kolde cykelture, til de våde ture, blæsende ture og til de ture, hvor aerodynamik betyder alt. I denne test har vi fat i to par skoovertræk fra Newline, der er designet til hhv. de våde dage og de ekstra kolde dage.

Newline Rain Cover

Det første overtræk, vi kigger på, er Rain Cover. Designet er minimalistisk med et komplet sort tema med undtagelse af et gråt Newline logo på siden af det ene overtræk og en hvid lynlås med en skjuler påført Newline-logoet.

Udover lynlåsen ved hælen er der et velcrospænde i midten af sålen til at fastgøre overtrækket. Ved både hælen og tæerne er der et forstærket materiale, som skal beskytte overtrækket. Derudover er der store åbninger til klamperne, så der er plads til både racersko og mtb-sko.

Materialet er elastisk, hvilket gør, at overtrækket er relativt nemt at tage på skoen, og man får følelsen af, at det er et holdbart overtræk.

Jeg har kørt i mindre regnbyger, og der har det holdt vandet ude uden problemer. Stoffet er rimeligt tyndt, så jeg kan forestille mig, at svære regnbyger vil blive et problem, men dem har jeg på mirakuløs vis undgået i det danske ”forår”, så der må jeg lade tvivlen komme overtrækket til gode.

Temperaturmæssigt vil jeg anbefale overtrækket i ca. 5-15 grader – i hvert fald ikke under 5 grader, medmindre man har de helt tykke uldsokker på.

Prismæssigt ligger Rain Cover på 300 kroner på Newlines hjemmeside, og det synes jeg egentligt er en fornuftig pris, når man tager produktets kvalitet i betragtning.

Rain Cover får karakteren 8 ud af 10 herfra og en anbefaling, hvis man kommer til at køre i let regn, eller bare vil holde sine sko rene.

Newline Thermal Cover

Thermal Cover er lige så minimalistisk i designet som Rain Cover. Det er en smule mere mat i udseendet, og der er et ekstra gråt logo på bagsiden af overtrækket. Der er ingen lynlås bagpå, så det skal trækkes på i modsætning til Rain Cover, der kan lynes og spændes op.

Det gør det meget mere besværligt at påføre overtrækket og øger risikoen for at ødelægge materialet. Der løber en syning langs overtrækket, som allerede er ved at gå en smule op, og det isolerende materiale på indersiden er ligeledes ved at gå i stykker.

Selve funktionen af overtrækket er helt dog helt perfekt. Det isolerer fremragende og sidder fint fast uden at glide eller flytte på sig. Som ved Rain Cover er der rigeligt plads til både racer- og mtbklamper, og der er forstærkende materiale ved hæl og tæer.

Temperaturmæssigt vil jeg anbefale overtrækket i ca. -5 til 10 grader. Under -5 vil man nok fryse tæerne en smule i almindelige cykelsokker, og over 10 grader vil overtrækket være for varmt.

Prismæssigt ligger overtrækket på 500 kr på Newlines hjemmeside, hvilket er en smule heftigt efter min mening.

Thermal Cover får karakteren 4 ud af 10 herfra, primært på grund af at holdbarheden virker kort. Ellers er overtrækket glimrende, og det ville nemt få topkarakter med et stærkere stof eller et anderledes design til påføring.

Tags fra indlægget
,
Skrevet af
Mere fra Mads Olsen
Test: Force Road Racer cykelsko
Cykelskoene er et af de vigtigste elementer på en racercykel. De giver...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.