Test: Orange Seal Road Kit

Samlet karakter

På MTB har det længe været populært at køre med tubeless dæk, og det er stille og roligt ved at vinde indpas på landevejscyklerne også. Det giver punkteringsbeskyttelse, men kræver samtidig mere snilde ved montering og ved eventuelle punkteringer. I denne test afprøver vi et ”Road Kit” fra Orange Seal, der er målrettet dem, der vil have fordelene ved tubeless, men endnu ikke er helt klar til at skifte.

Materiale og funktionalitet

Orange Seal Road Kit er nemlig ikke fuldt ud tubeless, da man stadig benytter det konventionelle setup med slanger, der dog har aftagelige ventilkerner. Disse slanger medfølger i kittet, sammen med et værktøj til at afmontere og montere ventilkernerne og en flaske med sealant, som er en latexvæske, der kan lappe små huller i slangen indefra.

Er du interesseret i at læse mere om ideen med tubeless, eller vil du gerne prøve at tage springet til det, kan du se vores guide her.

Selve monteringen er meget simpel: man afmonterer sine nuværende slanger og monterer de medfølgende. Derefter afmonteres ventilkeglen og halvdelen af væsken hældes i hver slange. Der pumpes luft til det tryk dækproducenten anbefaler, og ventilkeglen monteres igen.

Efter at have kørt med kittet i noget tid har vi ikke haft nogle punkteringer endnu (7-9-13), og der er ikke nævneværdig forskel i gennemsnitshastigheden, selvom der bliver tilført en del ekstra vægt i slangerne. Selve monteringen er nem, men man skal være varsom, når den sidste del af væsken skal ind i slangen, da der kan komme et vakuum, når flasken trykkes sammen, og det kan resultere i, at noget af væsken løber ud igen.

Konklusion

Orange Seal Road Kit er klart et forsøg værd, hvis man ofte punkterer, selvom man kører med dæk af høj kvalitet. Kittet koster i skrivende stund 280 koner, hvilket umiddelbart kan virke af meget, men det er pengene værd, hvis man er dybt frustreret over punkteringer og vil gøre alt, hvad der kræves for at stoppe dem.

Pris og tilgængelighed

Set til 279,-

Karakter

Mads er motionscyklist og kører primært på racercykel og citybike. Han er vild med nyt udstyr og elsker fart på cyklen.

2 kommentarer

 • Svar juni 22, 2017

  Kim Munch

  Kan man få det til MTB ?

  • Svar juni 22, 2017

   Mads Olsen

   Hej Kim. Jeg tror det desværre ikke. Orangeseal er ikke alt for gode til at opdatere deres hjemmeside, og jeg kan ikke finde det i sortimentet hos de danske forhandlere. Jeg kan heller ikke finde et lignende produkt hos andre producenter, så som MTB-rytter er man nok nødt til at gå rent tubeless.

   Vh Mads

Skriv en kommentar