Test: POC Ventral Lite cykelhjelm

POC er af svensk oprindelse og har henover de seneste taget cykelverdenen med storm. POC producerer ikke kun til cykelsporten, men en lang række sportsgrene, hvor de yderlige er et stort brand inden for ski og snowboard. Brandet er startet ud fra devisen om, at man vil redde liv og reducere skader på atleter, eller sportsudøvere generelt. Tanken er smuk og sætter selvfølgelig barren højt for produkterne – sikkerheden skal være i top. I cykelsporten er POC velsagtens mest kendt for deres meget eksperimenterende tilgang til farvevalg, hvor de specielt har gjort sig bemærket med en meget iøjnefaldende orange. 

Funktionalitet og design 

POC er nok mest kendt for deres hjelme i cykelsporten, hvor de hurtigt vandt indpas med deres Ventral-model. Modellen kom først frem i 2018, og den er i første udgave en videreudvikling af deres Octal, som blev kendt for en super ventilation og lav vægt. 

Det nyeste skud på stammen af Ventral kommer i forskellige udgaver, så man kan få præcis den hjelm, der passer til formålet. Vi har testet Ventral Lite, der fokuserer på ventilation og vægt, men uden at gå på kompromis med aerodynamikken. De tre andre modeller i serien hedder: Ventral Air Spin, Ventral Spin og Ventral Tempus. Fælles for de tre andre modeller i serien er, at de har en lidt højere vægt. Ventral Spin og Ventral Air Spin er POC’s allround hjelme, der gør både giver god ventilation og har super gode aerodynamiske fordele. Ventral Tempus adskiller sig lidt fra de andre i serien, da denne er produceret til at holde vind og kulde ude, så den ideelt kan bruges om vinteren – smart. 

Ventral Lite, som vi har testet, ligner mest den ældre Octal model, dog en del mere strømlinet og mindre på hovedet. Kendetegnene er tydelige, når man ser på ventilationshullerne. Hullerne er med til at give udtrykket til hjelmen, der helt sikkert har været med til at skille vandene. Personligt var jeg skeptisk omkring den tidlige Octal model, da jeg synes, den var for stor i omkreds. Det har POC ændret ved denne Ventral Lite model, hvor de har minimeret volumen på hjelmen. Hjelmen er brugt af Pro Teamet: EF Education-Nippo, der har deres hjelme i helt pink. Generelt et farverigt hold, der tør at være anderledes stilmæssigt. 

Stropper på POC Ventral Lite er meget lig de stropper, som man kender fra så mange andre hjelme, og de lukke af et velkendt spænde. Det specielle ved Ventral Lite sker først, når man ser på indersiden og anordningen, der skal fastholde hjelmen på hovedet. Ventral Lite er udstyret med et drejespænde, som man kender det fra de fleste cykelhjelme, men forskellen her er, at drejespændet ikke indsnævrer en inderskal, som man ser det ved andre hjelme. Drejespændet her indsnævrer blot en lille tråd, der strammes rundt om hovedet. 

Netop hele konstruktionen til at fastholde hjelmen, var jeg en smule skeptisk omkring ved første øjekast. For det første var jeg bekymret for, hvorvidt tråden ville fastholde hjelmen godt nok. For det andet var jeg bekymret for, hvorvidt tråden ville stramme og være ubehagelig. Heldigvis kunne jeg skyde begge mine bekymringer til hjørne, og jeg må bare erkende, at hele konstruktionen fungerer super godt. Det specielle valg er selvfølgelig med til at holde vægten ekstra langt nede. 

Vægten er en af POC Ventral Lites helt store forcer. Vægten på en small model, som vi har testet er helt nede på 180 gram, og vi haft den på vægten. Det er en helt vanvittigt let hjelm, hvor der virkelig er tænkt over, hvordan vægten kan holdes nede. Til trods for, at hjelmen er ultralet, har POC selvfølgelig ikke gået på kompromis i forhold til sikkerhed. Hjelmen er testet som alle andre, og den klarer jobbet, hvis uheldet skulle være ude. Et minus er dog, at hjelmen ikke er udstyret med MIPS, som er den nye form form for beskyttelse, der gør, at hjelmens inder- og yderskal kan rotere. 

Slutteligt kommer Ventral Lite med sunglass garage, som er to separate klodser, man kan montere, hvis man vil have ekstra sikkerhed for sine briller, når de sidder i hjelmen og ikke på hovedet. En fin løsning, hvis man ofte har brillerne siddende i hjelmen. 

Konklusion

POC Ventral Lite er ikke bare en hjelm, der er er en af de absolut letteste på markedet – det er også en super komfortabel hjelm, der kan bruges på de helt lange ture. Ventral Lite er ikke kun let, men virkelig godt ventileret, hvorfor hjelmen specielt egner sig godt til de varmere måneder. 

Vægten kan være en faktor for nogen, men aerodynamikken spiller bestemt også en rolle i nutidens cykling. POC Ventral Lite er ikke den meste aerodynamiske hjelm på markedet, men POC har arbejdet med aerodynamikken, så Ventral Lite er noget mere aerodynamisk end forgængeren. 

Pris og tilgængelighed 

Vejledende pris: 2149,-

Funktionalitet 9
Design 8
Pasform 10
Pris 9
9
Tags fra indlægget
,
Mere fra Mathias Busk Sælgen
Test: BBB BWG-31 ColdShield vinterhandsker
Hele december var præget af blæst og regn, mens starten på det...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.