Test: Rogelli Andrano cykeltøj

Samlet karakter

Hollandske Rogelli er, her i Danmark, nok bedst kendt for Deres prisbillige cykeltøj som primært sælges via Rogelli.dk, men faktisk har Rogelli også en del tøj i den bedre del af skalaen, men naturligvis stadig til fornuftige priser.

Ét af serierne er Andrano, i denne findes lange bibs, korte bibshorts og jersey med enten korte eller lange ærmer. Sættet vi har kigget på denne gang er sættet med korte bibshorts og kortærmet jersey.

Med en pris på omkring 1200,- er der ikke tale om et decideret billigt sæt, omvendt er 1200,- for hvad der skulle være et top-sæt, faktisk ganske billigt. Sættes fås i 3 farvekombinationer, grøn, rød og blå – jeg har testet det grønne sæt de seneste måneder!

Rogelli Andrano Jersey

Jersey’en er produceret i en kombination af polyester og elastan, hvilket betyder at materialet kan strækkes ganske meget – dette er med til at give en pas og behagelig pasform og høj grad af bevægelighed. Materialet kaldet for Hole og er et Rogelli-materiale som er velegnet til sommerbrug da det er både tyndt og let, samtidig med at det er enormt åndbart og beskytter mod UV-stråler.

Foran på trøjen er der en gennemgående lynlås og størstedelen af jersey’en er i et mesh-lignende materiale med høj åndbarhed, kun skulderne er i et lidt kraftigere materiale, så der ydes lidt ekstra beskyttelse her.

Foran på trøjen er der lidt grafisk print og et par Rogelli logoer, hvilket går igen på ærmerne – afslutningerne på ærmerne er delvist laserskårne, men den nederste halvdel, der er udført i mesh, er med almindelig ombuk – så her kan syningen ikke undgåes.

 

På bagsiden af Andrano jersey’en er der endnu et Rogelli logo øvest og 3 åbne ryglommer nederst – sidstnævnte også i samme mesh-materiale som resten af jersey’en. Lommerne har en god bredde og ikke mindst dybde, til at rumme alt fra energi, til pumpe og ekstra slange.

I livet er der kantelastik hele vejen rundt, med silikoneprint inderst til at holde jersey’en på plads.

Pasformen er ikke helt så tæt som jeg måske godt kunne have ønsket mig, trods det er en str. M jeg har testet – den måtte godt have siddet lidt mere tæt for min skyld, hvilket måske kunne føles hvis den havde været én størrelse mindre. Derudover er jersey’en ganske komfortabel, den sidder godt og åndbarheden er god – så kroppen holdes tør.

Materiale

  • 90% polyester
  • 10% elastan
  • Kan maskinvaskes ved 30 grader
  • Størrelse testet: M (175 cm./ 70 kg.)

Rogelli Andrano Bibshorts

Andrano bibshortsene er i et design der matcher jersey’en, dog er materialet istedet en kombination af polyester, nylon og elastan, dette betyder et materiale der yder lidt mere beskyttelse og umiddelbart virker lidt mere slidstærkt end jersey – hvilket giver god mening da de er noget mere udsatte for slid end jersey’en.

Desingsmæssigt er stilen som jersey’en, hvor man på siderne har brugt samme materiale som på jersey’ens skuldre – resten er i almindelig glat materiale.

Der er lidt grafisk print ned af begge sider og på bagsiden er et Rogelli logo at finde øverst, det samme på afslutningen ved det ene lår. Afslutningerne ved lårene er et klassisk ombuk, og her kunne man måske godt have ønsket sig en laserskåret afslutning, men bibshortsene sidder fint uanset, også selvom der “mangler” silikoneprint på indersiden.

Selerne er også helt klassiske, udført i mesh så de kan strækkes enormt meget og er luftige – det betyder så også at der er kanter og syninger herpå. Selerne kunne godt være lidt kortere for min skyld, så de trak bibshortsene naturligt op.

Indvendigt i bibshortsene er én af Rogelli’s bedste puder, en gel-pude der er udviklet specielt til lange ture – selv skriver de over 5 timers varighed. Puden er ikke specielt tyk, men brugen af gel gør at den er enorm fleksibel og strækbar, hvilket betyder den tilpasses til rytteren. Pudens udformning og fleksibilitet gør at den føles som en naturlig del af bibshortsene og den yder en god støtte på både kortere og længere ture.

Som med jersey’en så kunne jeg godt have ønsket mig en endnu tættere pasform, særligt for at sikre at bibshortene sidder tæt til ved skridtet og omkring livet, så de ikke “glider” rundt. Det var dog heller ikke tilfældet her, men var pasformen endnu tættere – var risikoen også det mindre.

Bibshortsene er udført i lækre materialer som virker holdbare, selerne giver god ventilation og puden yder en rigtig god støtte, uanset om man er på korte eller længere ture.

Materiale

  • 50% polyester
  • 30% nylon
  • 20% elastan
  • Kan maskinvaskes ved 30 grader
  • Størrelse testet: M (175 cm./ 70 kg.)

Konklusion

Andrano sættet fra hollandske Rogelli klarer sig ganske udmærket og giver god værdi for pengene. Jersey’en er super funktionel med 3 gode lommer og en fremragende åndbarhed. Jeg savner dog en lynlås-lomme bagpå og så havde det været et hit hvis der var laserskårne afslutninger på ærmerne og evt. ved livet.

Andrano bibshortsene giver også en rigtig god komfort, med særlig fokus på de lange ture – men derfor kan de også sagtens bruges på kortere træningsture. Puden er med gel og har en god tykkelse og udformning for høj komfort, da den tilpasser sig rytteren. Materialet er åndbart, virker slidstærkt og giver en god beskyttelse mod vind og vejr.

Samlet set er Andrano-sættet et godt bud på et sæt cykeltøj i en god kvalitet, men stadig til en rimelig pris, knap 1200,- er fornuftigt for et sæt af denne kvalitet.

Skulle karakteren have været helt i top, så skulle der have været brugt lidt mere krudt på de små detaljer – for grundlæggende er både jersey og bibshorts ganske glimrende. Designet er altid en smagssag, jeg må dog nok erkende at jeg synes designet er en smule gammeldags.

Pris og tilgængelighed

Set til 1199,- hos Rogelli.dk

Karakter

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer