5 gode landevejsdæk til efterår og vinter

Vil man gerne fortsætte sin træning i vinterhalvåret, bør man overveje hvilke dæk man benytter – for de lette sommerdæk uden megen mønster som mange foretrækker at benytte i løbssæsonen har typisk en ringe punkteringsbeskyttelse. Fortsætter man med disse dæk i vinterhalvåret, er der stor chance for at man kommer til at tilbringe en del af træningstiden i vejkanten med at skifte eller lappe slanger, så derfor er vores klare anbefaling at man investerer i et sæt “vinterdæk” som måske nok er tungere, men til gengæld giver en langt bedre beskyttelse mod punkteringer når der er masser af skidt, sten og vand på vejene. Den ekstra vægt fra dækkene ser nogle endda blot som ekstra træning, så man står endnu stærkere næste forår!

Nedenfor har vi samlet 5 bud på dæk der er velegnet til brug i vinterhalvåret og nogle af dem er også meget brugte hele året rundt, til dem der gerne træder lidt ekstra i pedalerne, for at undgå de ikke-planlagte pauser til skift af slanger…


Schwalbe Durano Plus

Durano Plus er elsket af mange og måske i virkeligheden “hadet” af lige så mange. Mange elsker Durano Plus dækket fordi det er et helt klassisk og rimelig billigt landevejsdæk der har en rigtig god punkteringsbeskyttelse grundet det såkaldte “SmartGuard” bælte i dækket, et ekstra gummilag på 5 mm der sikrer at punkteringer hører til sjældenhederne! Man får dog naturligvis ikke i både pose og sæk, hvilket også betyder at dækket er til den tunge side og derfor ikke ruller helt så let som et tilsvarende dæk uden punkteringsbeskyttelsen, sidstnævnte er årsagen til at nogle bestemt ikke ønsker at benytte dækket.

Bemærk at Durano Plus fås i et hav af forskellige udgaver, både som kantrådsdæk, foldedæk og i forskellige bredder, har man mulighed for det kan 700x25c udgaven anbefales, da det lidt bredere dæk giver en bedre komfort.

Priser fra 195,-

Continental Grand Prix GP4000 S II

En klassisker som bruges af mange ryttere hele året rundt, da man får et gennemtestet dæk med rigtig mange gode features. Dækket er enormt let, vejer kun ca. 205 gram i 23m bredde og har stadig en meget fornuftig punkteringsbeskyttelse som Continental kalder Vectran Breaker. De seneste udgaver er med en såkaldt “Black Chili” compound der giver et superb greb og en lav rullemodstand, der hvor man må gå på kompromis er på holdbarheden der er lidt kortere end eksempelvis 4 Season nedenfor.

GP4000 S II er ikke et decideret efterårs og vinterdæk, men et dæk der nemt kan bruges hele året rundt, da beskyttelsen er fornuftig og vægten lav!

GP4000 S II findes i 23, 25 og 28mm hvor vi anbefaler den bredest mulige udgave som masser til fælge og cykel, for at få en god komfort og mindre risiko for punkteringer.

Priser fra 268,-

Continental Grand Prix 4 Season

Grand Prix 4000S II er et velkendt dæk hos landevejsfolket og 4 Season udgaven er, som navnet antyder, dækket der kan bruges hele året rundt. Det har et fint mønster, men ruller stadig ret godt, samtidig med at det har Continental’s Vectran punkteringsbeskyttelse så man slipper for al for mange punkteringer i vinterhalvåret. Vægten er kun 220 gram pr. dæk, hvilket også gør det til et forholdsvis let dæk!

Grand Prix 4 Season får i både 23, 25, 28 og 32mm bredde og vores anbefaling vil være 25 eller 28 mm hvis der er plads ti dette, for bedst mulige komfort.

Priser fra 325,-

Michelin Power Endurance

Micheli’s Power-serie består af 3 modeller, hvor Endurance er den mellemeste af de 3, her er fokus på lang levetid og godt punkteringsbeskyttelse. Ifølge producenten er der 20% bedre punkteringsbeskyttelse i Power Endurance end i Pro4-serien! Dette er dog uden at gå helt på kompromis med fart og vægten, for Power Endurace vejer stadig kun 255 gram i 28mm udgaven og ruller ganske fornuftigt for et “all-round” cykeldæk. Punkteringsbeskyttelsen er Michelin’s egne “Aramid Protek+” teknologi.

Power Endurance fås i 23, 25 og 28mm bredde, hvor vi anbefaler 25 eller 28mm hvis der er mulighed for det, for at opnå den bedst mulige komfort.

Priser fra 349,-

Michelin Power All Season

All Season fra Michelin’s Power-serie er en “forstærket” udgave af Endurance dækket ovenfor, med endnu bedre holdbarhed og kraftigere punkteringsbeskyttelse til brug i al slags vejr. Vægten er dog også ca. 40 gram højere, da 28mm udgaven vejer 295 gram.

Power All Season fås i 25 og 28mm bredde, hvor vi anbefaler 28mm hvis der er mulighed for det, for at opnå den bedst mulige komfort.

Priser fra 359,.

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.