Test: AGU Essential Regnjakke

Vejret er skiftet indenfor de seneste uger, hvor de solrige dage er skiftet ud med lidt mere ustadigt vejr og byger. Netop derfor har vi testet en regnjakke fra hollandske AGU, der producerer stilrent og tætsiddende cykeltøj. Regnjakken har et klassisk design, der passer til de fleste outfits, mens den nemt kan rulles sammen i en lille lomme, der er at finde på indersiden.

Design og funktionalitet

AGU Essential regnjakke har et helt klassisk design, der passer til stort set alle outfits. Regnjakken har en rigtig fin pasform, hvor der er lidt ekstra længde bagpå, så man undgår vand og mudder helt nede fra sadlen og opefter. Foran er regnjakken noget kortere, så man får et superfint fit og undgår at jakken laver for mange folder, der kan fange vinden. På resten af regnjakken, er der ligeledes tænkt over detaljerne, hvor blandt andet syningerne er flade og bløde, så de ikke giver mærker eller ubehag under cykelturen. Endvidere er ærmerne udført i et relativt slimfit design, der gør, at vindmodstanden også her er minimal. 

Vi har testet jakken i størrelse small, hvilket er den mindst mulige størrelse. Regnjakken er forholdsvis slimfit, men dog ikke i lige så høj grad, som man kan finde jakker eller trøjer. Ønsker man en helt slimfit regnjakke, skal man lede lidt videre eller være en smule større end mig. Normalt bruger jeg x-small-small, så det ville være en fordel, at kunne vælge en x-small, såfremt man ligger imellem to størrelser. Den samme udgave af regnjakken finde i x-small til kvinder, hvorfor man kan undre sig lidt over, at dette ikke er muligt i herrestørrelse – i særdeleshed, når cykelsporten er meget koncentreret om aerodynamikken. 

Regnen har det med at komme ind alle vegne, hvorfor det er essentielt, at en regnjakke kan holde vandet ude og kroppen tør og varm. AGU Essential regnjakken holder kroppen tør for vand, men den er knapt så ventilerende, som man kunne ønske sig. Netop ventilationen er oftest et kompromis, man må gå, når man skal have fat i en regnjakke, da det stort set er umuligt at få det bedste fra begge verdener – ventilation og 100% tæthed. Dog vil jeg mene, at AGU har udviklet en regnjakke i den gode ende af skalaen, da de har tænkt på ventilation i regnjakken. Denne finder man blandt andet under armene. Denne lette ventilation giver kroppen en smule luft og afløb for sved, men det kan ikke undgås at blive lidt fugtig, såfremt man er iført jakken på længere ture. 

Det er klart, at en regnjakke skal hurtigt på, hvis regnen kommer, og hurtigt af, hvis regnen stopper igen. Det er regnjakker er ikke beregnet til at forblive på under hele cykelturen, da de oftest er mindre ventilerende end jakker og trøjer. Dette gør sig også gældende for AGU Essential, hvorfor den er nem og let at tage op af en lomme og let at få i igen. Yderligere er jakken udstyret med en pose, hvor man nemt kan pakke jakken i, så den fylder mindst muligt.

Konklusion

Alt i alt har AGU produceret en regnjakke, der klarer sit job til ug. Den holder vandet ude, mens den giver okay ventilation. Regnjakken er let og nem at håndtere på farten, hvilket giver en særdeles funktionsdygtig regnjakke til både race og MTB. Designet er klassisk og meget nordisk i stil, så man nemt kan bruge regnjakken til alskens outfits. 

Pris

Vejledende pris 559,- / Set til 449,-

Funktionalitet 8
Pasform 7
Design 9
Pris 9
8.3
Tags fra indlægget
,
Mere fra Mathias Busk Sælgen
Test: HJC Valeco cykelhjelm
Lige nu ruller Tour de France over skærmen, hvor de professionelle cykelryttere...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.