Anmeldelse: Quad Lock Heart rate monitor

En rigtig god indikation på om man yder sit bedste er en pulsmåling. Der findes rigtigt mange pulsmålere på markedet, her skal vi kigge nærmere på en Bluetooth pulsmåler fra Quad Lock.

Hvad er der i kassen?

Quad Lock Bluetooth pulsmåleren bliver leveret i en kasse i samme stil som andre Quad Lock produkter, en kasse holdt i de sorte og blå farver.

LLO_8507_Lars

I kassen finder vi Bluetooth pulsmåleren og en bryststrop lavet i behageligt blødt elastisk materiale.

LLO_8513_Lars

Design og funktionalitet

Quad Lock pulsmåleren benytter sig af Bluetooth 4.0, også kaldet Bluetooth Smart eller Bluetooth Low Energy (BLE). Det betyder at den bruger minimalt med strøm. Når den på et tidspunkt løber tør for strøm, så er det nemt at skifte batteriet. Batteridækslet kan skrues ud med en mønt eller lignende.

LLO_8514_Lars

Pulsmåleren er ikke aktiv før man klikker bryststroppen på de to trykknapper. Når man har gjort det, så kan man finde pulsmåleren på sin mobil via bluetooth. Med Bluetooth 4.0 skal man ikke lave en parring som normalt, man skal blot aktivere bluetooth på mobilen, og så gå ind i den app man vil bruge. Det er så inde fra den valgt app at man skaber forbindelsen til pulsmåleren. Det kan godt være lidt forvirrende hvis det er første gang man har en Bluetooth 4.0 gadget i hånden, specielt da der ikke følger nogle instruktioner med Quad Lock pulsmåleren. Men når man har fundet pulsmåleren fra sin app, så virker den altså ganske udmærket. Den har et stabilt signal, og jeg oplevede ikke at den mistede forbindelse under mine tests. Da den benytter Bluetooth, så er den ikke bundet til en speciel app, man kan gå på opdagelse og finde en app der kan præcis det man har behov for, så længe den understøtter pulsmåling via Bluetooth. Hvis man kombinere pulsmåleren med en telefonholder til sin cykel (f.eks. Bike kit fra Quad Lock) så har man en meget kraftig træningscomputer i sin telefon, som er tilgængelig på turen uden at man skal slippe styret.

Konklusion

Quad Lock heart rate monitor er en Bluetooth pulsmåler uden så mange dikkedarer, den måler pulsen og gør det godt. Den har en lav højde så den ikke sidder og generer under stramt cykeltøj. Der er god forbindelse fra bryststroppens gummi-elektroder til huden. Det eneste kritikpunkt jeg har, er til indstillingen af bryststroppen. De har valgt at indstillingen af bryststroppens længde gøres med nogle spænder der sidder midt på ryggen. Det gør at bryststroppen godt kan være irriterende når man sidder og hviler ryggen på et ryglæn eller lignende, så mærker man nemlig tydeligt spænderne. Men det er kritikpunkter i den lave ende, Quad Lock pulsmåleren er for det meste behagelig at have på, og den klarer opgaven fint, til en rimelig pris.

Pris og tilgængelighed

Set til 399,-

Nærmeste forhandler oplyses af den danske distributør LAKUDA på info@lakuda.dk eller LAKUDA.dk

Funktionalitet 9
Design 7
Pris 8
8
Tags fra indlægget
Mere fra Lars Lund Olsen
Test: Force shorts med gelpude og seler
Vi skal igen kigge nærmere på et produkt fra tjekkiske Force. Denne...
Læs mere
Join the Conversation

1 Kommenter

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.