Bed+Bike – tag din cykel med på ferie

Læser du med her er du formentlig en af de efterhånden mange motionister der elsker at tilbringe fritiden i sadlen, hvadenten det er på en mountainbike, racercykel eller en helt almindelig citybike. Du har derfor nok også haft din cykel med på ferie, eller i hvert fald overvejet det – men måske er du blevet afskrækket af manglende mulighed for opbevaring eller rengøring af cyklen, eller været i tvivl om det overhovedet var acceptabelt at komme slæbende med cyklen på hotelværelset.

Det har rejsebranchen heldigvis forsøgt at gøre noget ved med konceptet “Bed+Bike” som du kan læse mere omkring her.

Bed+Bike – hvad betyder det?

Bed+Bike er en frivillig “mærkningsordning” som viser vej til de bedste steder hvis du har din cykel med på ferie. Det gælder uanset om du er på decideret cykelferie, eller bare ønsker at kører MTB eller racercykel under ferien.

Lige pt. er der over 150 forskellige overnatningsmuligheder med det blå “Bed+Bike” skilt og listen omfatter alt fra bed&breakfast-steder, vandrerhjem, campingpladser, kroer mv., så der er også muligheder for enhver pengepung.

For at kunne få “lov” at skilte med “Bed+Bike” skal der for gæsterne være mulighed for at opbevare cyklen et sted der er aflåst, ligesom der skal være mulighed for at udføre mindre reparationer, få pumpet sine dæk og de fleste steder kan cyklen også blive vasket, hvilket specielt er interessant for mountainbikerne.

danskturismefremme.dk kan man finde oversigter over de forskellige aktører, ligesom de er opdelt i forskellige kategorier, nogle er gode til “cykelferie” mens andre er gode til sportsferier, listen opdateres hele tiden og der er aktører i både Jylland, samt på Fyn og Sjælland.

Har du gode råd til overnatningsmuligheder i Danmark med cykler, så del dem med os i kommentar-feltet nedenfor.

Mere fra Noel Juul Christensen
SOLESTAR indlægssåler
SOLESTAR er en tysk virksomhed der har specialiseret sig i at lave...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.