Beskyt cyklen med keramisk coating

Keramisk coating, eller nano coating er ikke nogen helt ny opfindelse, faktisk har bilpleje-nørderne brugt det i en rum tid og nu har det også stille og roligt fundet vej til cyklerne.

Hvad er keramisk coating?

Keramisk coating går i alt sin enkelthed ud på at man påfører et beskyttende (og usynligt) lag coating på toppen af en helt ren lak, efter ca. et døgns tørretid er coatingen hærdet og cyklen klar til brug.

Den keramiske coating giver typisk mere glans til lakken, samtidig med at den beskytter mod ridser og skrammer, sidst men ikke mindst giver det en mere glat overflade hvor vand og skidt nemmere preller af – altså bliver cyklen også nemmere at vaske og holde ren generelt.

Holdbarheden på en keramisk coating afhænger af type, antal lag og hvordan man vedligeholder den. De fleste coatings kan påføres i flere lag for endnu mere beskyttelse og længere holdbarhed. Samtidig kan mange vedligeholdes med en topcoating der kort fortalt fungerer som et ekstra slidlag.

Hvad skal du bruge?

Hvordan påføres keramisk coating?

Keramisk coating påføres en helt ren lak, der skal stå så “rå” som overhovedet muligt, derfor skal cyklen både vaskes og renses helt i bund derefter. Jo renene overfladen er, jo bedre vedhæftning og dermed slutresultat.

Coating påføres alle steder med lak, altså på selve stellet og det kan derfor være en fordel at fjerne flaskeholdere, hjul og andet der er i vejen for at komme til alle steder.

Coating påføres i ét eller flere tynde lag og skal efterfølgende hærde helt op inden cyklen tages i brug.

Sådan gør du

  • Vask cyklen, overfladen hvor coatingen skal påføres skal være 100% ren – så det handler om at være ekstra grundig. Brug en shampoo uden voks, da lakken skal være så ren som mulig.
  • Rens overfladen med et rensemiddel der fjerner alle rester af lim, olie, voks og lign.
Lakken klargøres med et rensemiddel, her Silicone Off fra Soft99
Husk handsker, da det er et stærkt opløsningsmiddel.
  • Påfør coatingen i et tyndt og jævnt lag på stellet med applikatoren, husk handsker da coatingen ikke bør komme på huden. Ønsker man at påføre flere lag, skal man være opmærksom på tørre/hærdetid mellem påføringerne.
Coating påføres nemmest med en applikator, den kasseres efter brug.
Husk igen at bruge handsker, coatingen bør ikke komme på huden.
  • Lad coatingen hærde efter anvisningerne og tør restproduktet af med en ren mikrofiberklud.
Efter hærdning aftørres evt. restprodukt med en tør og ren mikrofiberklud, denne skal ligeledes kasseres efter brug.

Efter påførring og hærdning er cyklen klar til brug – ønsker man at forlænge levetiden på coatingen kan man med fordel bruge en topcoating som tidligere beskrevet, ellers skal man forvente at levetiden er ca. 12 mdr., afhængigt af præcist hvilken coating man benytter og hvor godt den vedligeholdes.

Pris og tilgængelighed

Vi har brugt følgende produkter ift. denne guide, vær opmærksom på at der er rensemiddel og coating til flere cykler eller gentagende behandlinger, du skal således kun købe ny applikator samt klude til efterfølgende behandlinger.

Soft99 Silicone Off – 85,-
Auto Glanz P1 Lite – 180,-
Ewocar Microfiber Coating Applicator – 23,-
Auto Glanz Laser Edge 320 – 33,-
Total: 321,-

Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Newline Bike Stretch jersey + Laser bib Shorts
Danske Newline har, udover deres løbetøj, et fint sortiment af cykeltøj, hvor vi...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.