Continental klar med afløser for GP 4000

GP 4000, eller Grand Prix 4000 fra Continental er nok ét af de allermest populære dæk på markedet for landevejsrytteren der ønsker et dæk der er let, ruller godt og har en udemærket beskyttelse mod punktering. Undertegnede har selv benyttet GP 4000 S II på flere cykler og har været meget begejstret for disse.

Continental er nu “endelig” klar med en reel afløser for GP 4000 S II’eren, af navnet kan også aflæses af den er blevet løbende forbedret da der er tale om en 2’er.

GP 5000, eller Grand Prix 5000 som er det fulde modelnavn, er stadig et vaskeægte all-round dæk, altså et dæk der skal kunne bruges under næsten alle forhold. Compounden er Continental’s “Black Chili” som kendetegnes ved godt greb og masser af fart  – kompromiset er så lidt ringere holdbarhed end Deres andre compounds.

LazerGrip er en ny ting i GP 5000’erne også, og teknologien dækker over at dækkanten har mønster, så man har optimalt greb, særligt ved skarpe sving. Derudover er der Vectran punkteringsbeskyttelse der vejer minimalt, men skulle yde en super beskyttelse.

Som noget nyt kan GP 5000 nu også fås i en Tubeless Ready version, hvilket er en virkelig spændende tilføjelse til det ret begrænsede udvalg af tubeless ready landevejsdæk. Dækkene fås i 23, 25, 28 og 32mm – hvor 23mm udgaven vejer sølle 200 gram!

I forhold til GP 4000 S II’eren så er de GP 5000’eren blevet 10 gram lettere, det ruller 12% bedre og så skulle punkteringsbeskyttelsen være hele 20% bedre, samtidig med at den generelle komfort skulle være optimeret.

Vi har allerede modtaget et sæt til test, så der kommer naturligvis en praktisk test af GP 5000 senere!

Læs mere omkring GP 5000 på Continental-Tires.com

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: Fra 499,-

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.