Det officielle MTB Spor i Hinnerup Skov

  • Kategori: MTB
  • Landsdel: Østjylland
  • Længde: Ca. 7 km
  • Skiltning: Meget god!

MTB Sporet i Hinnerup Skov er forholdsvis nyt og det er helt tydeligt at der er brugt mange frivillige kræfter på at få etableret det ca. 6 km lange spor, i en skov der ikke er specielt stor.

Vores mening om MTB sporet i Hinnerup Skov

MTB Sporet i Hinnerup er forholdsvis nyt og består af 6 “sektioner” med hver sit navn; Troldeskoven, Tekniksporet, Grusgraven, Motorvejen, Kent’s Corner og Rådhusskoven. Sporet er anlagt som én rød rute, men med mulighed for at tage “chicken runs” (Blå markering) udenom de tekniske eller svære stykker. De 6 km. MTB spor er anlagt på et forholdsvis lille område, hvilket betyder masser af sving, kurver og absolut ingen “transportstykker”. Undervejs på sporet møder man masser af forhindringer der kræver teknik, særligt balancen testes undervejs – der er bl.a. broer med små drops, rockgarden og mange andre teknisk-udfordrende elementer. Det faktum at sporet er anlagt på et forholdsvis lille område gør også at farten undervejs sjældent bliver særlig høj, til gengæld skal man være på dupperne konstant og man får derfor nemt pulsen op! Sporet byder ikke på mange højdemetre, men til gengæld er det fantastisk underholdene og det kan helt sikkert anbefales at man tager et par runder, så lærer man hurtigt sporet at kende og kan give den gas på de sidste omgange. Efter hver omgang kan man passende tage en kort pause ved start/slut og få sig en tår vand – for der er ikke mange steder man når at gribe dunken og drikke lidt undervejs!

Sporet er anlagt som singletrack og er ensrettet, man krydser dog større grusstier et par gange undervejs hvor man naturligvis skal vise hensyn til de øvrige brugere af skoven, hvad enten det er mennesker eller dyr.

Selvom sporet “kun” er 6 km., er det af virkelig høj kvalitet, trods manglende højdemetre og med masser af tekniske elementer, samtidig med at det kan køres af de fleste, hvis blot man følger de “chicken runs” der er. Et spor Jeg på det varmeste kan anbefale – det er virkelig sjovt! Derudover trækker det helt afgjort op at skiltningen er rigtig god.

Vil man altid være opdateret på nye tiltag på sporet, sporets aktuelle tilstand og evt. søge nogle af køre med – så bør man følge Facebook gruppen “Nyt MTB-spor i Hinnerup

Hvordan finder jeg MTB sporet i Hinnerup Skov?

Sporet har start og slut lige bagved det kombinerede bibliotek og kulturhus i Hinnerup, beliggende på adressen Skovvej 18, 8382 Hinnerup. Der er mulighed for parkering ved Hinnerup Bibliotek og Kulturhus. En lille sti fører bagved fører et par meter ind i skoven hvor sporet har sin start til højre.

mtb-hinnerup-03

Hinnerup Skov’s GPS spor

Hent Hinnerup Skov’s Officielle MTB spor til din GPS i GPX format nedenfor, kan bl.a. bruges til Garmin og Mio cykel GPS’er.

Video fra MTB Sporet i Hinnerup Skov

 

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.