Det officielle MTB spor i Marselisborg Skoven

  • Kategori: MTB
  • Landsdel: Østjylland
  • Længde: Ca. 25 km
  • Skiltning: God

MTB sporet i Marselisborg Skoven er nok et af de mest velkendte spor i Østjylland og med god grund, da det kan benyttes af både begyndere og øvede – dernæst byder sporet på en enormt varieret terræn og ikke mindst flot natur!

Vores mening om Marselisborg Skoven

I udkanten af Århus, ved “Varna Kiosk” starter en af områdets mest populære MTB spor, nemlig det i Marselisborg Skoven. Med placeringen nær byen, kommer rigtig mange cyklende fra både midtbyen og området omkring, i stedet for at køre i bil til og fra området.

Sporet er ca. 25 km langt, med mulighed for at korte turen af ved Moesgaard – der er ca. halvvejs på ruten. 25 km. i skoven kan nemlig, for begynderen, være noget af en mundfuld.

Sporet i Marselisborg Skoven er meget brugt og det betyder man næsten altid vil møde andre på sporet, men det betyder også at sporet jævnligt vedligeholdes, optimeres og der kommer nye tiltag – en række klare fordele ved at netop dette spor er så benyttet.

Da sporet er ret langt, er der naturligvis en god variation, man kører på alt fra sten, rødder, singletrack, skovstier og en lille smule asfalt og der er både drops, berms, masser af hårde bakker og nogle seriøse nedkørsler. Der er udfordringer for alle niveauer og som begynder er det blot et spørgsmål om at tage den lidt med ro og lære ruten at kende, førend man giver den fuld gas. Hele ruten foregår i skovene langs kysten og naturen er derfor også bidragende til en god oplevelse.

Som udgangspunkt er sporet rimelig tørt og til at færdes på, der er dog enkelte områder der er lidt mudret året rundt – men det kan faktisk lade sig gøre at komme hjem, næsten uden mudder på tøjet!

Sporet byder på lidt af det hele rent MTB teknisk, kan benyttes uanset niveau og er tilpas langt så man undgår at skulle tage flere omgange som udgangspunkt – det betyder også at man ikke bliver “træt” af at køre ruten gang på gang…

Har du endnu ikke prøvet MTB sporet i Marselisborg Skoven så er det bare at komme afsted!

IMG_20140628_100205

Hvordan finder jeg Marselisborg Skoven’s MTB spor?

Kør til Varna Kiosk (Strandvejen 39, 8000 Aarhus) På modsatte side af vejen, mod lidt længere oppe af bakken, starter og skiltningen.

Marselisborg Skoven’s GPS spor

Hent Marselisborg Skoven’s Officielle MTB spor til din GPS i GPX format nedenfor, kan bl.a. bruges til Garmin og Mio cykel GPS’er.

Video fra Marselisborg Skoven

Mere af Noel Juul Christensen

Danmark’s Højeste Motionscykelløb 2021 afholdes!

Kristi Himmelfartsdag, d. 13. maj, afholdes Danmark’s Højeste Motionscykelløb. I første omgang,...
Læs mere

1 kommentar

  • Kiosken ligger på nr 139 og ikke blot nr 39, som anført her på siden.
    Glæder mig til at prøve ruten 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.