Det officielle spor i Kongshøj skoven

  • Kategori: MTB
  • Landsdel: Nordjylland
  • Længde: 7,5 km
  • Skiltning: Perfekt
  • Estimeret tid for øvede ryttere: 30 minutter

Aalborg kommune har de senere år sat fokus på et aktivt friluftsliv, hvorfor de har lagt penge og kræfter i at forbedre og lave nye MTB spor. Dette gøres hovedsagligt i samarbejde med forskellige cykelklubber og Aalborg Trailbuilders, der står for meget af det hårde arbejde. Ligeledes afholdes der frivillige spordage, hvor den glade motionist eller erfarne fartdjævel kan komme og forbedre og udbygge forskellige dele af et spor.

Vores mening om MTB sporet i Kongshøj skoven

Kongshøjskoven er blevet et meget populært spor, og med sine kun 20 minutters cykling fra Aalborg midtby, forstår man godt hvorfor. Udover den korte afstand til midtbyen, kan sporet bryste sig af at være relativt kort, men intenst, hvorfor det egner sig til både begyndere og øvede ryttere. Sporet er kategoriseret og afmærket som ”normalt” af Aalborg kommune, hvilket skyldes de forholdsvis få svære stigninger. Hele sporet har store sving og er let forudsigeligt og hermed egner det sig til begyndere eller meget fart.

Sporet er lavet i og omkring Kongshøj skoven, hvilket giver den passager med meget skov (grantræer og almindelig træer), men samtidig længere ”transport” stykker, hvor man er ude i det fri – blandt andet kører man tæt på den nordjyske motorvej. Denne opbygning skaber god afveksling og til tider hvile til benene, når stigninger med bl.a. rødder og grus er klaret. De nyeste tilføjelse til sporet er af mere teknisk karakter, dog er det stadig muligt at vælge den originale rute.

Farten  kan virkelig skrues i vejret og alt i alt er sporet i Kongshøj et rigtig godt spor, der giver mulighed for et hurtigt fix i en travl hverdag – selv når de mørke timer banker på i efterår- og vintermånederne.

Hvordan finder jeg MTB sporet i Kongshøj skoven

Kongshøj skoven ligger lige ved Gug fodboldklubs fodboldbaner, hvor start og slut er at finde lige ved cykelstien, der følger Vissevej der går gennem Gug. Der er mulighed for parkering ved skoven.

Adresse:
Kongshøj skov
Vissevej
9210 Aalborg SØ

Kongshøj skoven GPS spor

Hent Kongshøj Skoven’s Officielle MTB spor til din GPS i GPX format nedenfor, kan bl.a. bruges til Garmin og Mio cykel GPS’er.

Video fra Kongshøj Skoven

 

Dette indlæg er tagget med
, ,
Mere af Mathias Busk Sælgen

Test: Force Shark 500 Lumen forlygte

Nok en gang har vi testet et produkt fra tjekkiske Force. Denne...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.