DGI gentager succesen med MTB Champagnegalop nytårsaftensdag

Igen i år skyder 100 mountainbikeryttere nytåret ind med mountainbike-eventen ”Champagnegaloppen”. Her sendes rytterne ud på en guidet 2 timers tur i Hareskovens smukke omgivelser, efterfulgt af kransekage, hygge og et glas champagne.

Til arrangementet kan deltagerne vælge mellem forskellige typer ture. Der er bl.a. en tur kun for kvinder og et hold specifikt for nybegyndere. Der er således ingen krav til deltagernes niveau eller erfaring – og har man ikke selv en mountainbike, kan der lejes en på dagen.

Mountainbike-sporten har oplevet en markant stigning på 50 % i antal aktive ryttere over de seneste fem år. Der er samtidig sket en stor udvikling af MTB-sporene i de danske skove, herunder også i Hareskoven. Det er blandt andet takket være mange frivillige kræfter, der løbende forbedrer og udbygger sporene, så både begyndere og øvede får endnu bedre muligheder for at udøve deres passion.

”Med Champagnegaloppen ønsker vi at lave en event, hvor udøvere på alle niveauer kan mødes og få en oplevelse i fællesskab. Samtidig håber vi at kunne inspirere endnu flere til at komme i gang med at dyrke mountainbike ved at vise dem de bedste MTB-spor i skoven. Og så har vi nogle kompetente instruktører, der undervejs giver deltagerne lidt fif og tricks til at blive mere sikker og hurtigere på sporet. Foruden arrangementer som Champagnegaloppen, gør vi meget ud af at tilbyde uddannelse og teknikkurser, der forbedrer rytternes evner. På denne måde får de bedre oplevelser i skoven, og undgår styrt og konflikter med skovens andre brugere”, udtaler cykelkonsulent i DGI, Kristian Pugerup.

Læs mere om DGI MTB Champagnegalop 2017: www.dgi.dk/201721311002

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.