Duck Smart – miljøvenlige rengøringsmidler

Duck Smart er et engelsk firma der kun beskæftiger sig med rengøringsprodukter til cykler, biler, både og lign., fælles for dem alle er at de er biologisk nedbrydelige, dufter godt og er miljøvenlige. Vi har testet en række af Deres rengøringsprodukter til cykler, som i Danmark fås hos Cykelgear.dk

Duck Smart Earth Mover

Produktet kommer i en 1 liters dunk med spray og spray-hovedet kan både spraye traditionelt eller lave skum. Produktet sprayes på den våde cykel, hvorefter skummet opløser og løsner alle former for snavs – og det fede er at produktet kan bruges på hele cyklen, alt fra stel til kæde og kassette, dermed kan man rent faktisk nøjes med ét rengøringsmiddel til en grundrengøring af cyklen, uanset om det er en citybike, racer eller MTB. Som en ekstra “gimmick” har Earth Mover en stærk duft af chokolade.

Vi har bl.a. testet Duck Smart Earth Mover på et par møg-beskidte MTB og her er effekten fra skummet meget tydelig. Skidt og møg opløses og kan i de fleste tilfælde blot skylles væk – er cyklen meget beskidt, eller er der tale om gammel og indgroet snavs, så kan det være nødvendigt at bruge en børste også. Herefter skylles cyklen med rent vand og kan blot aftørres, medmindre man efterfølgende vælger at behandle med Duck Smart Mud Slider, denne behandling sker nemlig på en våd cykel… (Læs mere nedenfor) Under brug og efterfølgende kan man nyde duften af chokolade fra produktet.

earthmover-spray

earthmover-foam

earthmover-brush

Samlet set så er produktet dog meget effektivt og langt mere effektivt end andre tilsvarende produkter jeg har prøvet og det er genialt at det kan sprayes på hele cyklen så man slipper for at bruge flere forskellige produkter til rengøring. Da produktet bruges “rent” og uden at fortyndes, er holdbarheden på én flaske dog væsentligt kortere end man er vant til fra traditionel cykelvask der oftest blandes/fortyndes med vand.

Duck Smart Earth Mover er uden tvivl et af mine nye foretrukne rengøringsprodukter!

Vejledede pris: 69,- for 1 liter.

Duck Smart Mud Slider

Produktet kommer i en 1 liters dunk med spray. Efter den “traditionelle” vask af cyklen med brug af Earth Mover, eller andet rengørings middel, kan man behandle den rene og våde cykel med Duck Smart Mud Slider. Produktet sprayes på hele cyklen og tørres af med en microfiberklud eller lign. Mud Slider skaber således en usynlig “hinde” der gør det sværere for skidtet at hænge fast og det betyder at cyklen efterfølgende bliver knap så beskidt og bliver den endelig beskidt er det noget nemmere at få den ren. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men det virker rent faktisk – ofte kan man nøjes med blot at skylle cyklen med vand, men er den meget beskidt slipper man altså ikke lige for at gribe en børste…

mud-slider-spray

mud-slider-cloth

mud-slider-polished

Produktet er rimelig drøjt i brug, da der ikke skal bruges ret meget for at skabe den beskyttende hinde og som Earth Mover har også Mud Slider en karakteristisk duft, i dette tilfælde af bær og frugter.

Vejledende pris: 79,-

Duck Smart Bike Eeze

Er cyklen kun lidt beskidt, eller har man ikke lige adgang til vand og lign., så har Duck Smart også et produkt der løser dette problem, nemlig deres tørvask kaldet “Bike Eeze”. Produktet kommer i enten 0,5 eller l liters dunk, begge med forstøver for nem påføring. Dette produkt er ingen undtagelse mht. særprægede dufte, her har Duck Smart nemlig valgt at den skal dufte af banan.

Produktet sprayes på den beskidte overflade, får lov at sidde et øjeblik og tørres af med en microfiberklud eller lign. Overfladen er hertefer ren og velduftende og samtidig er der skabt en “hinde” som så nok ikke er nær så effektiv som den Mud Slider skaber dog… Denne hinde forhindre skidt og møg i at sætte sig alt for godt fast og det ser ud til at fungere udmærket.

Før brug af Bike Eeze

bike-ezee-before

 

Efter brug af Bike Eeze på udvalgt område

bike-ezee-after

Personligt ville jeg nok sjældent vælge en tør-vask, men er cyklen kun sjældent rigtig beskidt, eller bor man et sted hvor der ikke er nem adgang til vask af cyklen kan det være en rigtig fin løsning. Det er nemt at bruge, sviner ikke og man ender med at få en cykel der er både ren, velduftende og skinnede.

Efter min mening kan produktet ikke helt erstatte en “rigtig” vask af cyklen, som det er et rigtig fint alternativ der kan bruges når der ikke er andre muligheder!

Vejledende pris: 69,- (0,5 liter)

Mere af Noel Christensen

Champagnegaloppen: Årets sidste MTB løb

Pressemeddelelse  DGI gentager succesen med Champagnegalop nytårsaftensdag Igen i år skyder 100...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.