Er du dedikeret cyklist, så tag udfordringen op i vinterperioden

Ja, nu er der ingen vej udenom. Nu skal vi snart døje med sne og isglatte veje, og så er der en ekstra grund til at have cykeludstyret i orden. Den tohjulede skal være i topform, som den plejer. Og med til årstiden hører mørket. Dermed skal dit cykeltilbehør også tjekkes – som fx lygterne! Hører du til gør-det-selv-folket, kan det være en god idé en gang for alle at investere i en cykellift. Det kan spare dig for mange penge. At stå ordentligt med cyklen hæftet op i kroge, gør også arbejdet sjovere og hurtigere.

bicycle

En god ting som cyklist er også at være en god medtrafikant – især i vinterperioden, hvor vejret netop kan nedsætte sigtbarheden væsentligt. Det er vigtigt både at være i god form og vide, hvordan man vedligeholder den, men også hvordan man forholder sig til sin omverden på vejene. Fx kan du vise overskud og ikke vrede ved andres fejl i trafikken. Tag gerne hånden afværgende op og signaler: ”Sorry, det var mig – kom du bare!”. Cyklister er de svage i trafikken, og som Carsten Hejbøl, DGI Cykling siger: ”For går det ikke galt denne gang, går bilistens vrede måske ud over den næste gruppe.”

Men du skal selvfølgelig også selv være på toppen. Selvom du som cyklist normalt ikke er den store løber, er der god mening i at tage løbeskoene på og bevæge dig ud i vintermørket. Ved løb presser du både hjerte og lunger, hvilket har en yderst positiv virkning på din form. Løb er også med til at nedbryde musklerne på celleniveau – så restituer endelig mellem turene, og du vil opleve din benmuskulatur vil opnå fornyet styrke. Når du så til foråret indtager din første bakke, vil du tænke tilbage på dine løbeture med glæde.

svimming

Endelig kan du vælge at svømme i vinterperioden. Lige som løb træner svømning også dit hjerte-kar-omløb – og så er det en helt klar fordel, at du nærmest umuligt kan blive skadet i svømmehallen. God vintersæson, god træning og velkommen tilbage på hjulene til foråret.

Mere fra Noel Juul Christensen
Grand Prix Aarhus, nyt cykelløb i Århus!
Hvor: Marselisborg Slot, 8000 Århus C Hvornår: 13. august 2016 Hvem kan...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.