Gør sommerens cykelløb mere spændende

Det er snart sommer i Danmark, og dermed er det også snart højsæson for diverse cykelløb rundt om i verden. Bl.a. PostNord Danmark Rundt og selvfølgelig Tour de France. Hvis ikke du synes det er spændende nok i sig selv, at følge med i, kan du sagtens gøre det en smule mere interessant.

Spil på løbene

En måde at gøre tilværelsen mere spændende som tilskuer, er ved at spille på de enkelte løb, etaper, ryttere el. lign. Det siger sig selv, at gambling ikke skal være en dårlig vane, og at det selvfølgelig må gå ud over din levestandard, forstået således, at man aldrig må spille for mere, end man har råd til at tabe. Ludomani er en alvorlig sag, men heldigvis kan langt de fleste dog godt kontrollere behovet. I fodboldens verden er odds og betting meget større end det er i cykelsporten, men det betyder ikke, at det ikke er til stede i jernhest regi også – for det er det. Men i modsætning til fodbold, hvor der – groft sagt – kun er tre mulige udfald af en kamp; sejr, uafgjort eller nederlag, så er det en smule mere komplekst i cykling, hvor der jo potentielt er 100 mulige udfald af et løb. Dermed kræver det lidt mere, at spille på cykling fremfor f.eks. håndbold eller fodbold.

Man kan selvfølgelig argumentere for, at man altid kan spille mere komplicerede spil med handicap, målscore osv. i en fodboldkamp, men det er stadig lettere at gætte rigtigt her end det er i cykelsporten.

Sæt dit eget hold

Det har længe været muligt, at deltage i div. managerspil, hvor man sætter sit eget cykelhold forud for et stort løb som f.eks. Giro d’Italia eller Tour de France, og skal forholde til hver etapes reelle udfald hvad angår form, skader, taktik osv. Disse managerspil er en sjov måde, at gøre livet som tilskuer mere interessant, og så er det ikke nødvendigt at bruge penge. De fleste udbydere af managerspil, har nemlig en gratis udgave, hvor du til gengæld ikke har ligeså frie hænder som hvis du betaler, men ikke desto mindre kan du deltage på lige fod med alle andre. Det kan f.eks. være begrænsninger i forhold til om du kan købe og sælge ryttere undervejs i et løb, eller om du kan få tilført nye kræfter, hvis en af dine udvalgte ryttere skulle ende med at udgå pga. styrt el. lign.

Der findes som sagt mange forskellige udbydere af disse managerspil, men et af de bedre er Holdet.dk, som er lavet i samarbejde med Oddset. Konceptet i spillet er, at du har en fiktiv sum penge, som du skal bruge på at købe ryttere. Disse ryttere øger eller daler så værdi i takt med at løbet skrider frem, og de præsterer i virkeligheden. Spillet går således ud på, at bruge sin cykelviden og sætte det bedste hold indenfor sit budget, hvorefter rytterne selvsagt gerne skulle blive mere værd, så du har mere at rykke rundt med, og evt. kan sælge ryttere dyrere end de er købt.

Som del af managerspillet kan man enten vælge at dyste mod alle, eller man kan oprette små grupper – f.eks. med andre cykelsportsinteresserede fra sin arbejdsplads – og så have en lille intern liga. Det er som sagt en sjov måde, at gøre div. etapeløb mere interessante, og i modsætning til decideret gambling, behøver managerspil ikke koste en krone. Alle kan være med.

Uanset om du vil spille managerspil, spekulere i odds eller bare se cykelløb helt uden nogen form for indblanding, så skal der herfra lyde et; rigtig god fornøjelse med cykelsæsonen 2017.

Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Rogelli Umbria bibtight med pude
For et par uger siden testede vi Umbria trøjen fra Rogelli, én af Deres...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.