Gravel: Opbevaringsløsninger til bikepacking

Vil man prøve kræfter med dagsture eller decideret bikepacking hvor man måske er afsted i flere dage, så vil man typisk have brug for at have mere udstyr med på cyklen end normalt. Heldigvis findes der efterhånden rigtig mange smarte opbevaringsløsninger til cyklen, så man slipper for en stor rygsæk. Vi har her kigget nærmere på et par forskellige løsninger fra Birzman.

Taske til styret

En taske på styret er praktisk til ting man skal have hurtig adgang til, eller måske større ting såsom en sovepose eller et liggeunderlag. Det er dog vigtigt at det der monteres på styret ikke er for tungt, da det så vil gå ud over cyklens køreegenskaber og gøre den tung at styre.

Eksemplet her fra Birzman kan monteres på alle standard styr og er både vandtæt og justerbar. Tasken rummer ca. 9,5 liter.

Birzman Packman Taske – 449,-

Taske til stellet

Der findes mange forskellige tasker til montering på cyklens stel, nogle kan endda kobles sammen, så man udnytter al ledig plads på cyklen til opbevaring. Tasker til montering på stellet er ret praktiske da de kan rumme en hel del, uden at de behøver fylde specielt meget.

Taskerne til montering på overrør er praktiske til ting man har brug for at komme nemt til i løbet af turen, mens tasker til montering på rammen er mere velegnet til de ting man først har brug for ved ankomst til det sted hvor man skal overnatte, holde pause eller lign.

Man skal blot være opmærksom på taskens størrelse og lige måle/kontrollere at der er plads til taskerne på rammen, inden man trykker på “bestil”. De fleste monteres med velcro eller andre former for stropper, så montering er nemt og enkelt – og så passer de til næsten alle cykler.

Birzman Packman Satellite – 249,- (Nederst)
Birzman Packman til overrør – 179,-

Taske til sadel

Vi kender nok alle til den klassiske sadeltaske, til bikepacking findes der forskellige løsninger som tager sadeltasken til et helt nyt niveau.

Eksemplet her er fra Birzman og er reelt bare en stor “pose” hvor du kan stoppe dit udstyr ned i, samtidig er der stropper og mulighed for at montre grej udenpå selve tasken. Den monteres med remme under sadel og på sadelpinden – så den passer også til næsten alle cykler. Der findes også tasker der er vandtætte, alt efter hvor og hvornår de skal bruges.

Birzman Packman Sadeltaske – 429,-

Har man brug for yderligere opbevaringsplads, så findes der bl.a. også løsninger til montering på forgaflen og selvfølgelig de mere klassiske til montering på en bagagebærer. Jeg tænker dog de fleste vil komme godt i mål med taske på styr, på stellet og på sadlen – selvom man skal være væk et par dage.

Dette indlæg er tagget med
,
Mere af Noel Juul Christensen

Løbsberetning: Danmark’s Højeste Motionscykelløb 2021

Danmark’s Højeste Motionscykelløb er lidt af en forårsklassiker i det østjyske og...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.