Guide: De bedste hometrainere til Zwift

Cykelsimulatoren og online-fælleskabet Zwift er på vej frem med fuld fart og vil du med på vognen kræver det en kompatibel hometrainer, vi giver vores bud på de bedste på markedet lige nu!

Senest opdateret: 21-10-22

Hvad er Zwift?

Zwift er, som Bkool en cykelsimulator der kan afvikles på PC/Mac eller på iPads og iPhone. Zwift er dog et 100% online baseret miljø, og ikke med 3D og videoruter som man kender fra virkeligheden som Bkool, hos Zwift er mulighederne for ruter og lign. ret begrænsede, til gengæld er der stor fokus på træning og programmer hertil, ligesom man kan køre med folk fra hele verden.

 • Læs meget mere om Zwift

De 6 bedste hometrainere til Zwift

For at kunne få simulator og hometraineren til at snakke sammen, kræver det at de er koblet sammen via enten ANT+ eller Bluetooth, metoden afhænger af enheden man afvikler applikationen på, samt hometraineren. Dette er nødvendigt for at Zwift kan sende information omkring belastningen til hometraineren, alt efter om man kører op, ned eller ligeud…

Wahoo Kickr Snap

Wahoo’s billigste hometrainer, en såkaldt “wheel on” trainer. Her placeres cyklens bagdæk på en rulle, hvor rullen så yder modstanden. Det er ikke nær så realistisk som en “Direct drive” hometrainer, ej heller lige så støjsvagt – men det er kompromiset for at holde prisen nede.

 • Op til 1500W
 • ANT+ samt Bluetooth
 • Nem at stille op og pakke sammen

Tacx Flux S

Flux er en af Tacx’s seneste smart hometrainere og den er lanceret som et billigere alternativ til Tacx Neo. Modellen er udstyret med et 7 kg’s svinghjul, hvilket betyder du montere cyklen, uden baghjul, direkte på Tacx Flux. Denne løsning giver en langt mere realistisk oplevelse, ligesom den er mere lydsvag end en løsning med en dæk og rulle som de fleste billigere home trainere.

 • Op til 1500W
 • ANT+ samt Bluetooth
 • Bemærk: Kassette skal tilkøbes

Læs vores test af Tacx Flux S

Elite Direto XR-T

Denne hometrainer er bl.a. anbefalet af vores udenlandske kollega DC Rainmaker og med god grund da man får meget for pengene. Det er først og fremmest en direct drive hometrainer, dvs. den er yderst støvsvag og meget realistisk at bruge. Den kan simulerer stigninger op til 24% og har et maksimal output på 1400 Watt.

 • Op til 2300W
 • ANT+ samt Bluetooth
 • Kompatibel med både QR og 142×12 Thru-axle
 • Bemærk: Kassette er ikke inkluderet!

Læs vores test af Elite Direto XR

Wahoo Kickr Core

Wahoo’s “light-udgave” af Kickr, kaldet Core, er en direct drive hometrainer som yder 1600W og simulerer stigninger op til 16%. Den yder lidt mindre modstand end storebroderen, og har en knap så stabil base – til gengæld er prisen en helt anden! Den er stadig næsten 100% lydløs og giver en meget realistisk oplevelse.

 • Op til 1600W
 • ANT+ samt Bluetooth
 • Bemærk: Kassette skal tilkøbes

Læs vores test af Wahoo Kickr Core

Wahoo KICKR V5

KICKR fra Wahoo er til dem der ikke vil nøjes! Hometraineren benytter direct drive-teknologi, hvilket vil sige at cyklen, uden baghjul, monteres direkte på home traineren hvor den mest realistiske oplevelse som samtidig er enormt lydsvag. Designet gør den også enormt stabil, så der kan trædes igennem – uden at hometraineren begynder at vakle…

 • Op til 2200W
 • ANT+ samt Bluetooth
 • Kan vippe 5 grader til hver side
 • 11-speed kassette medfølger!

Læs vores test af Wahoo Kickr

Wahoo Kickr V6

Ny og opdateret udgave af V5’eren. Stadig direct drive, super støjsvag, kan simulerer kæmpe stigninger (20%) og yder 2200W modstand. Udover alle de fede ting fra V5’eren, så er den nu også blevet udstyret med WiFi så du kan koble den på netværket for endnu bedre og mere stabil forbindelse. Derudover klarer den selv alle opdateringer når den ikke er i brug og da den heller ikke længere skal kalibreres har du altid en “up to date” hometrainer, uden at du skal røre en finger! Der er også kommet en ERG Easy Ramp feature der gør det mere smooth at skifte mellem høj og lav belastning, mens et indbygget Odometer fungerer som triptæller og registrerer hvor mange km. enheden har tilbagelagt.

 • Op til 2200W
 • ANT+, Bluetooth og Wi-Fi
 • Kan vippe 5 grader til hver side
 • 11-speed kassette medfølger!
 • Indbygget Odometer og ERG Easy Ramp

Tacx Neo 2T

Neo 2T afløser Neo 2 og er pt. topmodellen fra Tacx, der idag ejes af Garmin. Neo 2T er en direct drive hometrainer med masser af power, den kan yde helt op til 2200W modstand og stigninger op til 25%. Den er også yderst præcis, +/- 1% hvilket gør den til én af de mest præcise hometrainere på markedet idag. Neo 2T kan også vippe en smule, så man sidder mindre statisk og så har den som den eneste på markedet “Road Feel” så kan man mærke brostenene eller gruset i Zwift! (Funktionen kan slås fra)

 • Op til 2200W
 • ANT+ samt Bluetooth
 • Kan vippe en smule til begge sider
 • Road feel

Læs vores test af Tacx Neo 2T

Tags fra indlægget
, , ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Guide: Find den korrekte cykelstørrelse
De fleste er formentlig klar over at det er vigtigt at vælge en cykel i...
Læs mere
Join the Conversation

6 Kommentarer

 1. says: Jacob Bredvig Larsen

  Jeg har en Elite Kura med Ant+ og Bluetooth som jeg indtil videre har brugt sammen med Zwift via iPad, men her kan jeg ikke mærke belastningen blive overført fra Zwift til hometraineren.
  Hvad gør jeg forkert?

  Mvh Jacob

 2. says: David

  Hej,

  Når man køber en Elite Direto XR og ønsker at bruge den med computer (mac), skal man da købe en ANT+ usb til computeren?

  Vh David

  1. Hej David,

   Den kan kører både ANT+ og Bluetooth, så det er egentlig bare hvad du foretrækkker. Mac’en har ikke ANT+ så du skal købe et ANT+ USB stick hvis du ønsker at bruge denne metode til opkobling, min erfaring er at ANT+ er noget mere stabilt og knap så udsat for forstyrrelser som Bluetooth kan være det, ydermere har du måske nogle ANT+ sensorer hvis du har kørt med Garmin cykelcomputer, dem kan du så ikke bruge hvis du kører “ren” Bluetooth.

   Med venlig hilsen,

   Noel Juul Christensen
   CykelStart.dk

 3. says: Henrik

  Jeg har en elite suito og bluetooth er det virker.
  Har godt nok pc windows
  Hvis man kører ant + virker erg ikke, men man kan bruge det på de andre parametre.
  Pulsbæltet, cadence

  1. Hej Henrik,

   Det virker helt sort at forbindelsen skulle have indflydelse på om ERG mode fungerer, det har jeg aldrig hørt om før? Du kobler den op som både controlable og PowerSource i Zwift ikke sandt? I så fald kan jeg ikke gennemskue hvorfor det ikke skulle fungere.

   Med venlig hilsen,

   Noel Juul Christensen
   CykelStart.dk

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.