Guide: Sådan bliver du synlig på landevejen og i trafikken

Som cyklist er det vigtigt at være synlig i trafikken, uanset om man pendler eller er seriøs motionist, særligt i efterårs og vinterperioden hvor man måske ofte vil cykle i skumringen morgen og eftermiddag, eller om aftenen hvor det er mørkt. Heldigvis findes der i dag rigtig mange forskellige produkter der kan gøre Dig mere synlig i trafikken og vi har derfor samlet Vores bud i en lille guide nedenfor.

Jakke

Newline-Bike-Thermal-Visio-Jacket-back

Praktisk talt al overtøj fås i kraftige, nærmest selvlysende farver og dette gælder alt fra tynde regnjakker til tykke vinterjakker. Jakken er et rigtig godt sted at starte, for det er her man kan gøre den største forskel – opdager folk jakken, bør de også opdage resten!

Løse arme og ben

gripgrab-arm-warmers-hi-vis-hero

gripgrab-leg-warmers-hi-vis-right

GripGrab’s Hi-Vis serie omfatter bl.a. et par løse arme og ben i den fluorserende grønne farve der skaber enorm synlighed, som en ekstra bonus er de opkradset indvendigt, så de har også en god isoleringsevne på de kolde dage. Sammenlignet med et par løse arme og ben i sort, er der ingen tvivl om at synligheden her er langt bedre.

Handsker

gripgrab-hi-vis-handsker

Et par handsker med masser af reflekser eller måske et par fra GripGrab’s Hi-Vis serie med stærk flueseronde farve vækker opsigt i trafikken og skaber noget synlighed på en “diskret” måde.

Sokker

gripgrab-m3008-regular-cut-sock-hi-vis-dk

Kører man stadig med korte ben, så kan et par sokker i stærke fluorserende farver også være en glimrende måde til at skabe noget synlighed.

Sko-overtræk

gripgrab-m2012-raceaqua-hi-vis

Der findes rigtig mange forskellige sko-overtræk og det er noget de fleste har brug for efterår og vinter, for at sikre tørre fødder. Der findes dog ikke ret mange forskellige i stærke farver, de er næsten alle sorte. Danske GripGrab har dog også her en række forskellige Hi-Vis udgaver, alt efter om man kun ønsker vandtæthed, eller også har brug for isolerende effekt.

Hue eller hjelmovertræk

gripgrab-m5011-hivis-helmetcover-dk

Der fås forskellige overtræk til hjelmen i stærke farver, hvilket også er en super metode til at skabe synlighed. Denne metode er dog ikke top-lirens, så den er nok mest henvendt på pendleren.

Lys og lygter

angry-light-1800-lumen-front

Sørg for altid at have lys og lygter med, også selvom det måske ikke er nødvendigt når du kører hjemmefra. Særligt om morgenen og i skumringen kan det være rigtig svært at “spotte” en cyklist på landevejen uden hverken lys eller reflekser, hvilket kan få fatale konsekvenser.

Lygterne bør naturligvis være godkendte til brug på vejen,  men man kan derudover overveje at supplere med en ekstra kraftig lygte på hjelmen, eller styret, hvis man kører steder som er ringe oplyst – eksempelvis landevejskørsel om aftenen eller hvis man bare er bosat ude på landet hvor der er langt mellem lygtepælene.

 

 

 

Dette indlæg er tagget med
,
Mere af Noel Christensen

Denver ACT-5040W Unboxing og første indtryk

I denne video unboxer vi ACT-5040W fra Denver og deler vores første indtryk med Jer....
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.