Guide: Sikkerhed på cykelturen

Hvis man ofte cykler alene er der god grund til at være særligt opmærksom på ens sikkerhed – mens det samme naturligvis også gør sig gældende på et lidt andet niveau hvis man altid cykler eller træner med andre.

Skulle man komme ud for et uheld når man cykler alene, er det først og fremmest vigtigt at man kan komme i kontakt med omverdenen via en mobiltelefon som bør være en fast del af ens oppakning, men derudover er der en række ting som man være en god idé at have med i tasken eller bære på sig, for enten at kunne behandle sig selv, blive identificeret eller lign.

Denne guide kan bruges af alle, uanset om man er ivrig motionist eller blot planlægger en cykelferie.

djuva-beat-01

Djuva armbånd

Det danske firma djuva laver ID armbånd, idéen er ganske kort at man får lavet sit eget personlige armbånd med navn til identifikation, og derudover et “ICE/In Case of Emergency” nummer til ens nærmeste pårørende. Armbåndet er pænt udført og kan derfor også sagtens bruges når man ikke sidder i sadlen. Ulempen er at man skal huske at tage det på når man skal på tur alene, hvis man da ikke bruger det til dagligt.

TS12-Bike-kit-combi

TravelSafe First-Aid Kit

TravelSafe laver rigtig mange forskellige produkter til brug når man er blevet stikket af et insekt, har fået et rift/flænge eller lign. Der findes små kompakte kits kun med plastre hvis man får et sår eller en skramme, men også kits til behandling af større og mere omfattende skader med både forbindinger, sakse og lign. De større kits med masser af “udstyr” passer nok bedst til cykelferien eller lign., men kits med et par plastre er perfekt til både landevejs og MTB rytteren.

112_logo

112 app

Med 112 app’en installeret på din smartphone kan du starte et alarmopkald til 112 og samtidig sende dine GPS-koordinater afsted, hvilket kan være en stor hjælp hvis du er et sted du ikke kender, eller midt i skoven eksempelvis.

112 app kan hentes gratis på App Store (Til iPhones) eller Google Play (Til Android)

topcapid

TopCapID

Med TopCapID fra danske BikeSafeID er cyklen udstyret med ens navn og nummeret på ens nærmeste pårørende, hvilket kan være en stor hjælp for eventuel redningspersonale ved en ulykke, men også blot i forhold til identifikation af cyklen hvis den skulle blive stjålet.

 

Mere fra Noel Juul Christensen
Gruppetest: 7 baselayers med korte ærmer
Vi har testet 7 forskellige baselayers med korte ærmer til brug indendørs...
Læs mere
Join the Conversation

2 Kommentarer

  1. says: Morten Hansen

    Kender ikke så meget til Djuva, men jeg har også et id armbånd fra http://www.moveid.dk hvor mit armbånd er tilknyttet en bruger-profil i deres førstehjælpssystem, hvor jeg har alle mine oplysninger stående.
    Det er skide smart 🙂

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.