Guide: Vask af cykeltøj

Det giver sig selv at cykeltøj skal vaskes, hvor ofte afhænger lidt af brugen, men mange gange vil cykeltøjet efter en cykeltøj være gennemblødt af sved, samtidig med at det måske er fyldt med mudder efter en tur i skoven – og så kræver det vask efter hver cykeltur.

At vaske cykeltøj er bestemt ikke raketvidenskab, da man som udgangspunkt blot skal følge vaskeanvisningerne i tøjet. Der er dog alligevel nogle tips og tricks der gør det muligt at forlænge levetiden på ens cykeltøj – dem har vi samlet nedenfor.

Det er værd at bemærke at cykeltøj sjældent slides ved praktisk brug, men ofte mere ved den efterfølgende vask, derfor er det værd at sikre at vasken udføres så skånsomt som muligt, for at forlænge levertiden på cykeltøjet.

Tips til vask af cykeltøj

  • Følg vaskeanvisninger
  • Vend vrangen ud på tøjet
  • Vask ved 30 grader og helst ikke mere end 800 omdrejninger (Undtaget er svedtøj, det kan ofte vaskes ved 60 eller 95 grader)
  • Undgå tørretumbler, brug tørrestativet eller tørresnoren istedet
  • Brug evt. vaskemiddel særligt egnet til sportstøj (Zebla Sportsvask)

Tips til at fjerne dårlig lugt fra cykeltøj

Cykeltøj kan hurtigt komme til at lugte af sved, især hvis man ikke lige får det vasket umiddelbart efter hjemkomst – men heldigvis er der også råd for dette.

  • Lig cykeltøjet i blød i en balje med Rodalon og lunkent vand, ca. 30 minutter, herefter vaskes tøjet som normalt. Rodalon desinficerer tøjet og fjerne båe bakterier og den dårlige lugt.
  • Vask tøjet som normalt med Zebla Sportsvask der nedbryder den dårlige lugt og efterlader tøjet frisk og velduftende – løsningen er dog dyrere end brug af Rodalon, til gengæld er det nemt.

Overholder man disse simple tips, er levetiden på ens cykeltøj optimeret, uanset om man har købt dyrt eller billigt cykeltøj.

Dette indlæg er tagget med
Mere af Noel Juul Christensen

Cross cykel – hvad er det?

Er du lidt mere end almindelig cykel-interesseret er du sikkert stødt på udtrykket cross...
Læs mere

2 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.