Hvorup MTB spor

  • Kategori: MTB
  • Landsdel: Nordjylland
  • Længde: Ca. 10 km
  • Skiltning: God
  • Estimeret tid for øvede ryttere: 40-45 min

I Nørresundby, eller rettere sagt, Hvorup, finder man endnu et MTB spor, der har kort kørselsafstand fra Aalborg midtby – ca. 5 km. Stort set hele sporet er en del af Aalborg kaserners øvelsesterræn, hvorfor det ikke køres lige så hårdt som andre spor i området. Sporet er kun åben, når der ikke er militære øvelser, fordi Aalborg kaserner har førsteret til at benytte de fine skove og åbne enge.

Grundet det store område, har sporet flere muligheder for at køre i loops eller starte forskellige steder. Den “normale” start foregår på Hvorup Kirkevej, hvor der er mulighed for at parkere bilen på et af de store græsarealer. Det er ligeledes her, man finder de to skilte, der er afbilledet. Sedlen med de grønne og røde felter er en markering af, hvornår området er frit for alle. I vintermånederne er det besværligt at køre sporet i hverdagene, da det kun må køres fra sol opgang til sol nedgang, men i sommermånederne er der rig mulighed for at prøve kræfter med sporet, når dette ikke er optaget.

De andre start muligheder giver lidt sig selv, hvis man prøver sporet. Man kan for eksempel tilgå sporet fra Gammel Hvorupvej tæt ved Lindholm høje, hvilket er nemmest, når man kommer på cykel fra midtbyen. Det er også muligt at starte ved “trekanten”, der ligeledes ligger på Hvorup Kirkevej. “Trekanten” er også pladsen der benyttes ifm. Grøn (Koncert) hvert år i Aalborg.

Vores vurdering af sporet ved Hvorup kaserner

Sporet er en lille smule længere end eksempelvis Lundby og Kongshøj, men kan køres på næsten samme mængde tid. Dette er virkelig et spor, hvor man kan holde en høj fart og forblive i de “tunge” gear. Startende ved Hvorupvej (skiltene) bliver man ført igennem et lille skovområde med forholdsvis tætstående træer og en masse snørklede sving, dog med mulighed for at holde høj fart hele vejen igennem. Svingene og farten er med til at udfordre teknikken og man kan selv sætte sværhedsgraden op, ved at træde lidt ekstra i pedalerne.

Det næste stykke er en del af den større skov, hvor fokus ligger mere på op- og nedkørsler. Der er stadig mulighed for at holde en god fart – især hvis man kender sporet og ved, hvornår de stejle stigninger kommer. Specielt kan “sandbakken” være udfordrende, hvis man ikke er forbedret. Den er lang og stiger stødt, men er lavet af sand, der gør det stort set umuligt at stille sig op i pedaler uden at “smutte” med baghjulet.

Fra en god passage med mange stigninger kører man over i endnu et lille skovstykke, der næsten minder om en sump, dog er sporet fint fremkommeligt. Fra sumpen venter et par stigninger næsten ved siden af hinanden, inden man kører væk fra sumpen og igennem nogle træer, der herefter fører til et længere transportstykke. Efter transportstykket, der forløber over en stor eng i øvelsesterrænet, kommer man til et meget lille teknikstykke ved en lille gruppe af træer. Teknikstykket er ekstremt kort og munder ud i et nyt transportstykke, der dog har et par op- og nedkørsler ude i det ”frie” terræn. Dette lange stykke kører forbi den anden mulige start på ruten og ender i endnu et teknikstykke i en større grannåleskov. Teknikstykket sætter farten en smule ned, men giver gode færdigheder og balance mellem de tætstående træer – en fed afveksling. Efter dette stykke kommer man til den tredje mulige start; trekanten. Denne del af sporet er igen i et skovstykke og byder på mindre stigninger, hvor der er lavet udfordringer i form af ”bumps” eller skarpe sving. Det er stadig muligt at holde en fin fart, når sporet tager rytteren helt ind forbi kasernen.

Der er slet ingen tvivl om, at sporet i Hvorup har mange kvaliteter, der kan udfordre de fleste. Dog skal det siges, at sporet egner sig til fart og en smule teknik, så hvis man vil have nogle hårde, udmattende og svære stigninger, er Poulstrup eller Lundby bedre. Alt i alt et rigtig fedt spor, der kan køres i mange slags vejr.

Hvis man nemt vil følge med i, hvornår sporet er åbent, kan vi henvise til facebookgruppen: HvorupMTB.

Hvor finder jeg MTB sporet i Hvorup?

Som sagt i Aalborg kaserners øvelses terræn.

Adresse:
Hvorup Kirkevej
9400 Nørresundby

Hvorup GPS spor

Hent Hvoprup  MTB spor til din GPS i GPX format nedenfor, kan bl.a. bruges til Garmin og Mio cykel GPS’er.

Dette indlæg er tagget med
,
Mere af Mathias Sælgen Pedersen

Test: Angry Light 4000 Lumen forlygte

Vi har igen været afsted i de mørke timer, hvor det er...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.