Joe’s ECO-NANO kædeolie

Det er formentlig de færreste der kender denne kædeolie. Vi har været så heldige at få et par Joe’s ECO-NANO olie til test for at se hvad det er for noget.

Dette smøre middel er prisvindende på Eurobike i 2012, hvor Eco-Nano lube var det eneste smøremiddel, der kombinerer nanoteknologi med økologiske sikre materialer. Smøremidlet koater kæden med et tyndt lag PTFE (Teflon).  Den indeholder små unikke nanopartikler der smøre og mindsker friktionen.

Joe’s ECO-NANO er vandbaseret og Miljøvenlig.

Det er ikke nogen hemmelighed at jeg mest er til voks på kæden. Jeg prøvede engang voks fordi jeg var rigtig træt af at kæden, altid var fyldt med jord og grus. Jeg har i de sidste måneder testet denne olie i alle former for vejr, fra høj sol til masser af mudder.

Så jeg var spændt på om olie opfylder det producenten nævner nedenfor:

  • Efterlader kæden tør og fri fra snavs.
  • Holder kæde rent i forhold til andre smøre midler
  • Forhindre gammel fedt på kæden og pulleyhjul

Joe’s ECO-Nano i brug

Jeg startede med den til wet conditions da jeg modtog det i marts, hvor vejret var ret vådt og meget mudret. Til at begynde med fik jeg renset kæden helt i bund, så der ikke var rester af gammel snavs og voks før jeg begyndte min test.

For at være sikker på at kæden havde fået godt med olie, gav jeg den en omgang olie på kæden tre gange og tørrede det overskydende olie af, hver gang så den rigtigt kunne trække ind. Olien til wet conditions er meget tynd hvilket også gør at man ikke oplever den samme ophobning af skidt på køreturen som ved andet olie. Mange gange ser man at pullyhjul og kassette er fyldt med skidt og snavs når man bruger olie, det kommer slet ikke i samme mængde med denne olie. Det er for mig positivt.

Mange af mine ture på mountainbiken er mellem 35 og 50 km, og jeg føler at denne olie smøre hele vejen hjem også i mudret vejr. Jeg vil så sige at når man kører i meget regn og mudder, så holder den ikke helt, men det er der vist ikke noget der gør. Der burde man måske også bare blive hjemme på stue gulvet og lave Core træning istedet for.

Joe’s ECO-NANO til dry conditions er en hvid voks ligende olie, som påføres på samme måde som alle andre olie produkter. Den er rigtig tynd og som producenten skriver så virker det som om kæden bliver rimlig tør hvis man påfører olie lidt tid før man skal afsted.

Fælles for begge produkter er at føler man at de smøre rigtig godt, og samtidig ikke samler særligt meget skidt og snavs i forhold til andre olie produkter. De bruger begge nogle meget smarte låg på tuberne, man drejer dem en smule også så er der et lille hul hvor olien løber ud på kæden. Dette er istedet for at at man tager hele låget af og får det lagt et sted man ikke kan huske.

Konklusion

Nu har jeg i nogle måneder brugt dette smøremiddel, og det virker bedre end mange andre olie produkter. Som jeg har nævnt tidligere samler det ikke så meget skidt og snavs som andre olieprodukter. Det er for mig positivt, da jeg ikke kan fordrage kæder og pullyhjul der er smurt ind i olie og skidt.

Jeg føler at Joe’s smøre lidt mere på de lange ture i forhold til voks som jeg er vant til, hvilket betyder at man har mindre slid og et bedre gearskift til sidste på de lange ture også.

Når man vasker cyklen efter turen, skal man dog lige passe på at når børsten lige har røt ved kæde og tandhjul helst ikke må røre ved bremseskiverne, da man så risikere at man ikke kan bremse næste gang.

Jeg er dog ikke helt sikker på at jeg skifter mit voks ud til fremtiden, da jeg har været rigtig glad for den del, men hvis jeg skal skiftes voksen ud, så bliver det helt klart denne olie jeg skal bruge. Det er klart denne olie jeg har oplevet samle mindst snavs, alle olier kan smøre, men det er ikke alle olier der både smøre og ikke samler for meget snavs.

Pris og tilgængelighed

Joe’s ECO-NANO for dry conditions set til 99,-
Joe’s ECO-NANO for wet conditions set til 99,-

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.