Test: Koss BT232i trådløse hovedtelefoner

Samlet karakter

Vi har her på redaktionen igen testet et par trådløse hovedtelefoner. I denne omgang har vi haft fingrene i et par in-ear trådløse hovedtelefoner fra Koss Stereophones. Koss blev etableret helt tilbage i 1958, hvor John C. Koss og Martin Lange fremstillede en mobil gramophone med dertilhørende stereohøjttalere. Siden da har firmaet været under konstant udvikling, og nu har de, som mange andre, kastet sig over trådløse hovedtelefoner.

Hvad er der i kassen?

  • Hovedtelefoner
  • Manual
  • USB-oplader
  • Ekstra ørepropper

Design og funktionalitet

Koss BT232i er designet til med en øreclips, der  skal fastgøre hovedtelefonerne til ørerne. Denne løsning er med til at sikre en bedre fastgørelse til ørerne i en aktiv hverdag. Der kan være mange holdninger til denne løsning, men man kan ikke komme uden om, at det giver en større sikkerhed i, at hovedtelefonerne rent faktisk forbliver i ørerne under hele træningsturen.

Selve øreclipsen er fremstillet i et let og meget fleksibelt materiale, der giver gode justeringsmuligheder alt efter størrelsen på ørerne. Ørepropperne er ligeledes meget fleksible og hermed rare at have siddende inde i øret. Propperne er fremstillet i et velkendt silikonemateriale, der også er at finde hos konkurrenterne. Der hvor ørepropperne hæfter på resten af øreclipsen, har Koss lavet en lille vinkling, der gør, at ørepropperne nemt kan glide ind i øregangen og lukke tæt. Dog er hovedtelefonerne ikke specielt støjafvisende, så man skal ikke forvente at kunne bruge dem til at lukke støj eller anden musik ude.

Ud fra begge øreclips går der en ledning, der når hele vejen rundt om nakken, når hovedtelefonerne er påmonteret. Ledning er afbrudt af en kompakt klump, hvor det er muligt at betjene hovedtelefoner under træning. Det er muligt at skrue op og ned for volumen, skifte sang eller betjene eventuelle opkald under træning. Alle funktionerne virker upåklageligt og giver fin uafhængighed af telefonen. Alle funktionerne er markeret med forskellige velkendte ikoner, der gør det hele meget simpelt. Kontrolpanelet er på samme tid batteri og indgang for opladning, hvilket sker med et mikro USB-kabel, der selvfølgelig følger med i pakken. Den estimerede batteritid er 6 timer, hvilket må siges at være godkendt. Ved lavt batteriniveau lyser en lille diode rødt, så man ved, at det er ved at være tid til at genoplade enheden.

Vi har testet hovedtelefoner i træningslokalet og på landevejen, hvor de begge steder fungerer upåklageligt. De sidder tæt ind til hovedet og ørerne, så der er minimalt støj af vinden, når man er afsted på landevejen.

Konklusion

Ønsker man et par hovedtelefoner, der har en rimelig lyd og gode kvaliteter til aktivt brug, så kan vi anbefale Koss’ bud på et par trådløse hovedtelefoner. Det skal dog siges, at øreclipsen, der føres rundt om øret kan være en smule irriterende, når man bruger hovedtelefoner i længere tid. Endvidere passer de ikke særligt godt med et par solbriller, der er en essentiel del af de fleste motionisters outfit, hvorfor de er allermest anvendelige på en spinningscykel eller på hometraineren.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 349,-

Karakter

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.