Løbsberetning: Bakkeløbet 2019

I søndags blev et af årets første landevejsløb, Bakkeløbet, afviklet med start og mål omkring Hørning hallen i Østjylland. Løbet er efterhånden en forårsklassiker på disse egne, og tiltrækker både elite/licensryttere, ligesom den gængse motionist. Der kan vælges imellem 3 forskellige ruter, 53, 85 eller 120 km. og uanset hvilken er der godt med højdemetre på ruten, fra 500 – 1500 hm. Undertegnede var sammen med et par stykker fra den lokale cykelklub tilmeldt den lange distance på 120 km.

Da løbet afholdes forholdsvis tidligt på året kan vejret være lidt en joker, men vejrudsigten så godt ud forud for løbet og på dagen var der udsigt til 2-3 ms. Vind og temperatur omkring 15 grader, hvilket efter min mening er noget nær perfekte forhold – hverken for koldt eller for varmt.

Løbet afvikles med udgangspunkt fra Hørninghallen, hvilke betyder gode rammer i form af indendørs nummer-udlevering, toilet, café og rimelige parkeringsmuligheder. Løbet tiltrækker dog rigtig mange fra lokalområdet, så flere (inkl. os selv) ankommer faktisk på cykel. Ved nummerudlevering fik man samtidig udleveret chip til montering på hjelmen til tidtagning, en nem og effektiv løsning!

Inden afgang var der mulighed for at få tanket op med en banan, et stykke chokolade, vand mv., så man kunne få fyldt depoterne lidt op umiddelbart inden afgang.

Deltagerne på den lange rute, 120 km, blev sendt afsted først i grupper af omkring 50 ryttere – de hurtigste først og så fremledes. Herefter 85 km og til sidst blev deltagerne på 53 km. Ruten sendt afsted. Inden rytterne blev sendt afsted, blev det lige gjort klart at færdselsreglerne skulle overholdes, både for rytternes sikkerhed og for at undgå dårlig omtale af motionsløb hvor der køres uansvarligt. Bakkeløbet er nemlig gået sammen med en række andre danske motionsløb med budskabet om at motionsløb skal afvikles under ordentlige forhold for både ryttere og øvrige trafikanter (Læs mere)

Den lange rute gik først over Jeksen, videre over Alken, Sdr. Vissing og forskellige andre småbyer, inden der var depot på Yding Skovhøj. Her kunne man igen få tanket energi og vand, samtidig med man kunne få en banan og en kiks med i lommen til resten af turen. Efter depotet gik det over Elling mod Skanderborg, hvor man bl.a. fik en tur op af den berygtede Bjergvej, herefter over Solbjerg og tilbage til Hørning.

Skiltningen undervejs var fremragende, kun én enkelt gang overså jeg et skilt på en sidevej da jeg kørte alene i front og måske havde en anelse for travlt med at træde watt istedet for at orientere mig – så den del der kan intet udsættes på. Samtidig var de mest befærdede veje reguleret/under opsyn af hjemmeværnet og ellers var der tydelig skiltning om at man skulle være særlig opmærksom længere fremme.

Ruten bød på masser af lede bakker, gode nedkørsler og en ualmindelig smuk natur i området omkring Hørning, Skanderborg, Gl. Rye og de mange små-byer heromkring. Bil-trafikken på ruten var begrænset og de billister vi mødte på ruten var ret tålmodige og rytterne gode til at give plads til bilisterne så farlige situationer blev undgået for vores vedkomne.

I mål i Hørning kunne man nyde en kold sodavand og en snack, ligesom der var mulighed for at købe pølse og brød for at få stillet den værste sult – og det var der bestemt plads til efter et par timer på rammen og et ur der havde passeret frokosttid.

Samlet set vil jeg betegne Bakkeløbet 2019 som en succes, god udfordrende rute med minimal trafik, høj grad af sikkerhed, god skiltning, fin forplejning og et godt målområde – at vejret så samtidig var helt i top, gør bestemt ikke oplevelsen ringere! Der er ingen tvivl om at vi skal afsted igen næste år!

Priserne på deltagelse svinger fra 120 – 180,- alt efter distance, hvilket også gør det til et forholdsvis billigst motionscykelløb.

Dette indlæg er tagget med
, ,
Mere af Noel Juul Christensen

Denver BFH-13 Unboxing

Unboxing af Denver’s BFH-13, en aktivitetstracker med 0,96″ OLED skærm og indbygget...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.