Løbsberetning: Holstebro Gravel Race 2021

Lørdag d. 25 september afholdte Holstebro Gravel, sammen med DGI, Holstebro Gravel Race 2021 – et arrangement der var en del af European Week of Sport. Førnævnte er et europæisk projekt der strækker sig i perioden fra d. 23-30 september.

Det er 4. år løbet afholdes, men 1. gang undertegnede deltog – dog på anbefaling fra en kammerat der deltog sidste år og mente jeg så absolut måtte prøve det.

Arrangørerne havde gjort det nemt for både dem selv og os deltagere, for der var kun én distance på 80 km., samtidig var der sat en begrænsning på 250 deltagere og et minimumsantal på 50 deltagere for at de kunne afvikle løbet.

Start og målområdet var på kasernen ved Holstebro, hvilket betød at der var rimelig god plads til parkering. Lokationen, der jo er lidt “øde” betød dog at rigtig mange ankom i bil – så havde der været helt fuldt hus kunne parkering måske potentiel have været en udfordring. Det slap vi dog for denne dag!

Der var nummerudlevering, sammen med kaffe fra Hede Kaffe fra kl. 09 – alt imens folk fik klartgjort cyklerne til den samlede start kl. 10.00

Kl. 10.00 løb startskuddet til én samlet start. Man kunne frygte at dette havde betydet masser af “propper” i trafikken ud af målområdet, men man fik lige et par hundrede meter landevej, inden ruten gik ind på militært øvelsesområde hvor det var nemt at komme forbi hinanden på de brede sand og grusstier. Det betød at deltagerne blev fordelt ret hurtigt, i passende grupperinger alt efter tempo.

De første, og sidste, ca. 10 km. af ruten er mellem Holstebro og Stråsø Plantage, hvor man kører en runde på ca. 60 km. i plantagen. Ruten består primært af brede grusstier og enkelte steder med lidt sand – sidstnævnte primært i forbindelse med det militære øvelsesterræn. Det betyder at vejret har ret stor betydning for hvor godt underlaget er – og denne lørdag var forholdene helt optimale. Det havde regnet lidt dagen før, så gruset havde pakket sig godt og der var næsten ingen støv – det betød et underlag som indbød til fart, hvilket også kunne ses på gennemsnitsfarten på vinderne!

Foto: R.P-Foto

Undervejs på ruten var én enkelt depot, men vi holdte ved og gennemførte på én dunk og det energi vi nu engang havde stoppet i lommerne – så hvordan udvalg og service på depotet har været – ved jeg simpelthen ikke.

På forhånd havde man fået tilsendt en informationsmail hvor der bl.a. var link til download af ruten. Jeg havde for en gangs skyld fået hentet ruten, klog af skade efter Marselis Cykelløbet 2021 hvor vi kørte forkert og fik knap 10 km. ekstra på kontoen. Det skulle dog vise sig at være unødvendigt, for der var god skiltning og endda flagvagter ved de steder som krævede lidt mere opmærksomhed – så kæmpe thumbs up her!

Foto: R.P-Foto

Tilbage i målområdet var der disket op med grillpølser, sodavand og en kop kaffe var der også klar. Stemningen var rigtig god og gravel-folket er bare gode til at socialisere, hilse og fortælle lidt historier. Der er “knuckles” og et “tak for turen” til dem du har ligget og kæmpet med og det er helt tydeligt at folk deltager for at have en god dag på cyklen – og så er placeringen sekundær. Når det så er sagt, så bliver kæden (for mange) holdt stram og der bliver bestemt ikke givet ved dørerne – men man kan stadig se hinanden i øjnene bagefter og stemningen blandt folk er god!

Foto: R.P-Foto
Foto: R.P-Foto

De halvanden times kørsel, hver vej, var bestemt det værd – for Holstebro Gravel Race 2021 var en succes. Vejret var fremragende, ruten seriøst hurtigt og folk kom med godt humør – krydret med kaffe, pølser og et godt setup, så bliver det svært at ønske sig en bedre start på lørdagen!

Jeg skal i hvert fald til Holstebro igen i 2022…

Mere fra Noel Juul Christensen
Test: SolarStorm X5 2000 lumen forlygte
De seneste uger har vi testet SolarStorm’s nye X5, en rimelig kraftig...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.