Med Mountainbiken til Polen/Tjekkiet

MTB Travels ved Martin Nørris har kontaktet os hos Cykelstart.dk og inviteret på en promotion tur til Polen/Tjekkiet. Her har Martin en af flere MTB destinationer som han tilbyder sine rejselystne cykel kunder. Troels Enemark Høiriis og Jan Flinch Melsen har derfor været en tur mod syd/øst.

Turen

Destinationen var Pensjonat Mimoza i kurbyen Swieradow-Zdroj, beliggende i det sydvestlige hjørne af Polen og tæt på grænsen til Tjekkiet. En kurby på ca. 4500 indbygger og som tiltrækker turister fordi der efter sigende skulle være healende kilder under byen.

Her ligger Singletrek Pod Smrkem som flere og flere mountainbikere efterhånden har hørt om. I området er det højeste bjerg i Tjekkiet, Smrkem med sine 1124 m.o.h. Så der er garanti for masser af højdemeter og lange nedkørsler.

Jeg hentede Troels i Haderslev kl 8.30, ind med cyklen og taskerne, og så kørte vi mod Swieradow Zdroj. Omtrent 10 timer senere kørte vi op til hotellet hvor MTB Travels holder til.

Hotellet

Hotellet kan gæste 30-40 mennesker. Faciliteterne er anderledes og knap så organiserede som på hotellet i Altenau i Harzen. Her mener jeg cykelvask, cykelopbevaring etc. Man kan dog sagtens få vasket sin cykel, men man skal igennem restauranten med cyklen for at stille den væk for natten. Men så længe det ikke generer hotelejeren, generer det vel heller ikke os gæster. Det skal naturligvis ses i lyset af at destinationen her er ny, og Altenau er en etableret destination med omkring 1800 gæster om året.

Efter morgenmaden pakkede vi rygsækken, hentede cyklerne i kælderen, blev kort briefet om dagens tur, og så afsted. Vi startede med at køre op på toppen af et bjerg beliggende meget tæt på byen. På toppen nød vi udsigten, tog de obligatoriske billeder og derefter ventede en virkelig fed og naturlig nedkørsel tilbage mod byen med masser af sten og klipper. Virkelig noget for en full suspension med +130 mm for og bag. Herefter kørte vi atter opad, op mod skisport stedet Stacja Narciarska, beliggende i den modsatte ende af byen. Her kan man ramme de byggede spor som er af højeste kvalitet. Vi brugte det meste af dagen på spor af forskellige farver. Disse farvekoder indikere sværhedsgrader – men der er ikke meget forskel – måske er der lidt med hvor mange højdemeter der på de forskellige spor. Sporerne er ikke teknisk svære, alle kan være med her! Man kan godt fornemme at der har været hjælp fra udenlandske sporbyggere. Der er ingen farlige rock gardens, gaps, hop og drop – men der er virkelig fokuseret på lange lækre flowstykker med både op og nedad.

Værelserne er rene, rummelige og hyggelige med nyt badeværelse. Morgenmad og aftensmad er inkluderet i prisen, kvaliteten er god, og Martin har fået justeret menuen, således der ikke mangler noget. Det er naturligvis vigtigt at basen er i orden, når man er ude i terrænet hele dagen.

Væk fra de markerede spor

For at retfærdiggøre MTB Travels forretning køres der også uden for de etablerede spor, hvilket også er en fornøjelse, for naturen er fantastisk smuk og tilbyder nogle dejlige scenerier undervejs. Vi har kørt mest i Tjekkiet og bl.a. op til Tjekkiet højeste bjerg, Smrk – 1124 m.o.h. På toppen er der bygget et udsigtstårn på noget der ligner en gammel observationspost. Bestemt værd at kravle op og nyde udsigten, selvom stigningen derop er noget kras. Og det er jo altid sådan, at man kører opad efter frokost!! Herfra gik det ned mod Sweiradow Zdroj gennem rock beds, naturlige flow trails og byggede spor. På en typisk dag køres der 50-70 km og 1100-1400 hm. Det afhænger bl.a. af, om man tager liften de ca 400 hm op fra Sweiradow om morgenen.

Bike stop i Tjekkiet.

Konklusion

Har du været i Harzen mange gange, og det er tid til forandring, så er destinationen her virkelig et besøg værd. Her er en rigtig dejlig og smuk natur, her er billigt og de etablerede spor i Singletrek Pod Smrkem er ret fede. Men jeg vil også sige, at hvis man kun kører byggede spor, ville jeg kede mig efter et par dage. Derfor fungerer det godt, når MTB Travels arrangerer dagene som mange af os kender fra deres ture i Harzen og Malaga. Det er bare lækkert kun at skulle tænke på at køre cykel, spise, drikke øl og sove! Og som tidligere nævnt, er kombinationen af dette veltilrettelagte MTB centrum og guds smukke natur bestemt et besøg værd.

5 dage, 4 nætter med morgen- og aftensmad for kr. 2.499,-

Mere fra Jan Flinch Melsen
Test: ABUS Modrop MTB hjelm
Tyske ABUS har begået denne serie af hjelme som henvender sig til...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.