Minitest: Airsmith Slam co2-pumpe og Airsmith Metal Road minipumpe

I denne test kigger vi på to pumper fra firmaet Airsmith. Den ene er en co2-pumpe, og den anden er en almindelig minipumpe.

Airsmith Slam co2-pumpe

Pumpen er en meget klassisk co2-pumpe. Den er i et aluminiumsdesign og vejer kun 29 gram. Den kan bruges på både presta og schrader-ventiler, og den har et håndtag til at regulere trykket. Derudover kan der både anvendes patroner på 12 og 16 gram. Pumpen fungerer upåklageligt og er i en helt perfekt størrelse til trøjen eller sadeltasken. Desuden medfølger der et skum-hylster til patroner. Alt i alt er det en fornuftig pumpe, der ikke vejer for meget, og som har et fint stilrent design.

Airsmith Metal Road minipumpe


Minipumpen er, ligesom co2-pumpen, udført i et stilrent aluminiumsdesign. Også her er der mulighed for at pumpe både presta og schrader ventiler. Den kan pumpe op til 8 bar, hvilket er rigeligt til MTB og mange racercykler. Enkelte 23 mm racerdæk kan kræve højere tryk, især ved tungere ryttere. Pumpen fungerer ved, at der ligger en tube gemt inde i pumpen, som man monterer på den ene ende.


Selve pumpe-funktionen er rigtigt fin og kan bestemt bruges på farten. Som ved de fleste minipumper tager det en del tid at komme op på de 8 bar, men det er forventeligt. Der medfølger beslag til montering på stellet, og selve designet og materialet er flot udført. Man kan sagtens have den siddende på cyklen uden at være flov over udseendet. Pumpen vejer kun 100 gram, så man skal ikke bekymre sig alt for meget om den ekstra vægt på cykelturen.

Konklusion

Begge pumper fra Airsmith er gode valg at have med på turen. Hvis man er ok med at have pumpen til at sidde på stellet, er Metal Road pumpen en god løsning. Vil man hellere køre med co2-patroner og pumpe i lommen eller i sadeltasken, så er det Slam-pumpen,
man skal gå efter. Begge pumper får en anbefaling herfra.

Pris og tilgængelighed

AirSmith Slam – Vejledende pris: 149,-

AirSmith Metal Road – Vejledende pris: 249,-

Funktionalitet 7
Design 10
Pris 6

Karakter

7.7
Tags fra indlægget
,
Skrevet af
Mere fra Mads Olsen
Test: Born energi- og sportsprodukter
Det er vigtigt, at man får den rigtige ernæring, når man cykler,...
Læs mere
Join the Conversation

2 Kommentarer

 1. says: Per Brinck

  Hej Mads! Jeg har købt en metal road og har 2 kommentarer. Jeg synes den er mega besværlig at få til at sidde fast på racerventilen hvis man er alene om at pumpe. Slangen gør det vanskeligt at holde og pumpe samtidig. Det medfølgende beslags “click-lås” går op på ujævn vej og pumpen falder af…

  1. says: Mads Olsen

   Hej Per.
   Tak for dine kommentarer. Jeg havde ikke de samme problemer under min test, men kørte heller ikke på ujævn vej. Godt input, men super ærgerligt at den ikke fungerer for dig.
   Jeg er ikke hjemme i øjeblikket så kan ikke dobbelttjekke, men jeg mener at hovedet kan skrues på ventilen, så man ikke skal holde samtidig?
   Jeg vil næsten anbefale dig at kontakte forhandleren for en reklamation, for den bør ikke falde af så nemt.

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.