Mountainbiking i Norge

Norge har traditionelt været mest kendt for deres storslåede natur om sommeren og skisportsmulighederne om vinteren. Men vidste du, at vores naboland faktisk også byder på masser af mountainbike oplevelser? Vi har kigget på nogle af mulighederne i denne artikel.


Norge er 385.178 km² stort og der bor ca. 5 millioner mennesker. Til sammenligning er Danmark 42.925 km² og her bor omkring 5,6 millioner mennesker. Det betyder at der i Norge er noget længere mellem byerne, og dermed plads til masser af store natur og-skovområder. I Norge må man færdes overalt i naturen, og på cyklen må man benytte alle stier, så længe man tager hensyn til skovens øvrige gæster og ikke laver nye spor.

Norges natur er ret rå, og med en kombination af store skovområder og fjeldene, er der virkelig mulighed for mountainbikeoplevelser ud over det sædvanlige. Dette uanset om man er til singletracks, store skovstier eller man vil blæse ned af fjeldet.

Én af de ting der adskiller Norge fra eksempelvis Danmark, er udvalget af de såkaldte bikeparks, som de fleste kender fra bl.a. Harzen. I disse parker er der typisk mulighed for at kører downhill, ligesom der er mindre krævende spor til alle os andre. Nogle af de mest kendte bikeparks er Hafjell Bike Park og Sjusjøen Mountain Bike Park. Udover disse bikeparks findes der også masser af områder med kilometervis af singletracks og afmærkede mountainbike-ruter, eksempelvis Trysil, der om sommeren forvandles fra skisportssted til et mountainbikeparadis.

På VisitNorway.dk er der mange flere forslag til mountainbikeoplevelser og destinationer i Norge.

Ovenstående områder giver rig mulighed for at kombinere familieferien med mountainbiking. Er man mere til en intensiv mountainbike-ferie, kan man overveje Offroadfinnmark; et 700 km. langt mountainbikeløb, der betegnes som et af verdens hårdeste løb og tiltrækker deltagere fra bl.a. både Danmark, Finland og Australien. Løbet afvikles i perioden fra d. 28. juli til og med d. 5. august.

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.