MTB sporet i Lundby Bakker

 • Kategori: MTB
 • Landsdel: Nordjylland
 • Længde: Ca.8 km
 • Skiltning: Mangelfuld
 • Estimeret tid for øvede ryttere: 40-45 minutter

Vores vurdering af MTB sporet i Lundby bakker

MTB-ruten, der ligger godt 10 kilometer sydøst for Aalborg, er særdeles kuperet og kan volde selv meget rutinerede ryttere problemer.

Allerede fra start fornemmer man, hvad der er i vente – en stødt stigende, hårnålssvings havende og forholdsvis lang stigning er nemlig det første man møder, når man har forladt rutebeskrivelsen. Efterfølgende bliver man ført gennem en række meget krævende op- og nedkørsler, der byder på superfede sving og udfordringer. Udfordringerne består især af mange rødder, der gør stigningerne meget tekniske og svært fremkommelige, uden det rette gear og flow.

Nedkørslerne er forbavsende godt lavet, når man tænker på, hvor meget denne rute går op ad. Dog har visse nedkørsler meget høje kanter, der kan være med til at “styre” cykle og et vist kontroltab kan forekomme.

De sværeste, hårdeste og længste stigninger findes på den sidste del af ruten, hvor sporet fører rytteren over nogle af Aalborg kommunes højeste punkter. Her kan der oveni købet ses en flot udsigt udover Gistrup og Aalborg. Stigningerne er pakket med rødder og skarpe sving, der stiller høje krav til tekniske færdigheder.

Skiltningen af denne rute blå med sorte udfordringer. Såfremt man ønsker lidt mindre udfordring, er det muligt at tage afstikkere, der er grønne. Generelt er hele ruten udfordrende, hvorfor det er kategoriseret som vanskelig/særdeles vanskelig af Aalborg kommune.

Desværre er denne meget kuperede og udfordrende rute ringe skiltet. Det er svært at finde ud af, hvilken farve stigningen har og ligeledes, hvor man skal hen næst. Der er mange forskellige sløjfer, der overlapper hinanden og hermed kan virke forvirrende – dette bliver dog bedre ved flere gennemkørsler.

Den umiddelbare vurdering er, at man bør prøve kræfter med dette sport, hvis man ønsker udfordringer og mælkesyre i benene. Herudover skal det nævnes, at denne rute blev brugt, så sent som 02.07.17, til DCU licensløb, hvilket vidner om en vis sværhedsgrad og anderkendelse.

Hvor finder jeg MTB sporet i Lundby bakker?

Fra Aalborg midtby er det muligt at køre på cykelsti eller små veje hele vejen ud til sporet. Sporet befinder sig midt i det store område Lundby bakker og krat.

Adresse:
Lundby bakker
Pollendalen
9260 Gistrup

Har du en GPX fil med sporet i Lundby Bakker vi må stille til rådighed her? Send en mail til noel@cykelstart.dk

2 kommentarer

 • Svar september 20, 2018

  Simon

  God review!
  Vil lige tilføje, at der er sket en helt del i Lundby ang. skiltning af ruten i år – det er blevet meget bedre. Nu kender jeg også sporet ret godt, men synes at der er mange flere skilter end der var for et år siden.
  Vil gerne sende en GPX fil – er ikke svært at få ud af strava.

  • Svar september 21, 2018

   Noel Christensen

   Hej Simon,

   Du må meget gerne sende GPX filen til noel@cykelstart.dk, så smider vi denne online og med tak til Dig 🙂

   Med venlig hilsen,

   Noel Juul Christensen
   CykelStart.dk

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.