Muc-Off’s nye Athlete Performance-serie

Muc-Off kender de fleste nok fra deres rengøringsprodukter, særligt den karakteristiske lyserøde bike cleaner, men Muc-Off har efterhånden en lang række af produkter der rækker ud over rengøring af cyklen, bl.a. den forholdsvis nye Athlete Performance-serie. Serien indeholder produkter til brug af rytterne, før, under og efter træning. Vi har testet et udvalg af produkter fra serien, de sidste uger.

Muc-Off Luxury Chamois Cream

Muc-Off’s buksefedt fås i en udgave til både mænd (Grøn) og kvinder (lyserød) og den har længe været min klare favorit. Buksefedt bruges for at nedsætte friktionen mellem puden i cykelbukserne og huden, samtidig kan fedtet/cremen havde forskellige andre egenskaber, eksempelvis som denne være anti-bakteriel og have en fugtgivende effekt også.

Duften er ret karakteristisk og gennemtrængende og kan nok bedst betegnes som “kokos-duft”, jeg synes den dufter herligt – mens mine kone mener den er lidt for gennemtrængende – så det er en smagssag. Til gengæld er den drøj i brug, nem at smøre på og forholdsvis nem at vaske af fingrene igen.

Buksefedtet er uden tvivl det bedste jeg endnu har testet, for det nedsætter friktionen betragteligt og holder længe – så man undgår “bøvl” forneden selvom man sidder mange timer i sadlen, eller særligt på hometraineren hvor man sidder noget mere ned end man normalt vil gøre på landevejen.

Den fås i bøtter af 100 eller 250 ml., samt i rejsestørrelse med 5 breve af 10 ml.

Muc-Off Amino Ultra Endurance

Denne creme kan bruges både før og under træning/løb. Det er en creme der er lavet til at maksimere udholdenheden og den er lavet til at virke nærmest “instant” da de aktive stoffer i cremen optages via huden og går direkte fra blodbanerne og til musklerne. Under træning sker der en naturlig nedbrydning af musklerne og det er denne nedbrydning som cremen er med til at beskytte imod, så man “trækker” udmattelsen så meget som muligt.

Jeg har testen cremen, men må ærligt erkende at jeg som almindelig, kageglad, motionist har svært ved at mærke forskel – men til lange løb og andre situationer hvor man har brug for at “strække” energien, tænker jeg det kan være et godt supplement til energi’en der indtages.

Muc-Off Amimo Recovery Balm

Denne creme er beregnet til brug efter træning, eller på restitutions dagene. Cremen indeholder aktive stoffer der hjælper til bedre restitution og skal forebygge og afhjælpe ømme muskler ved at speede “helings processen” op. Udover dette, så virker cremen også kølende, hvilket kan være rart efter et hårdt løb eller træningspas.

Jeg har brugt cremen i en periode nu, og primært efter hårde træninger eller løb på hometraineren da det typisk foregår sidst på aftenen. Her har det for mig virket rigtig godt at smøre benene ind umiddelbart efter et bad da det har hjulpet på den uro man godt kan opleve i benene når man går til ro kort tid efter intens træning. Jeg synes også cremen har hjulpet til at undgå, eller minimere, ømme stænger dagen derpå.

Dette indlæg er tagget med
,
Mere af Noel Juul Christensen

Zwift: Sådan pauser du dit abonnement

Sommeren står for døren og mange vælger derfor at pakke hometraineren væk...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.