Must haves til efteråret 2021

Vi går nu ind i efteråret og vejret er nu endnu mere lunefuldt end vi er vant til, så nu kan vi ikke længere nøjes med korte bibshorts og en kortærmet jersey. Vi har i denne artikel samlet vores bud på efterårets “must haves” der får dig godt igennem efteråret hvis du ønsker at fortsætte træningen udendørs.

Løse ben/ærmer

Et par løse ben/ærmer er essentielt i cykelgarderoben og det gælder mere eller mindre året rundt. Løse ben og ærmer giver dig ikke kun mulighed for at “forlænge” sæsonen i dine bibshorts og din jersey, det giver dig også mulighed for at have dem med i ryglommen og trække i dem, eller én af delene, hvis vejret eller temperaturen skifter på turen.

Løse ben og ærmer fås i mange forskellige kvaliteter og materialer, til overgangsperioden vil anbefalingen herfra være at man vælger nogle i et forholdsvis tyndt materiale, mens det til de koldere dage godt kan være med fleece for og evt. i vandtæt materiale.

Priser: Fra 129,-
Køb Løse ben
Køb løse ærmer

Overgangshandsker

Kører man mountainbike, så er handsker ofte en fast del af garderoben, hele året rundt. Mange landevejsryttere smider dog handskerne i sommerhalvåret, men i efterårs og ind i vinteren er et par handsker med lange fingre svære at undvære. De beskytter hænder og fingre mod vind og vejr og de fleste giver også lidt bedre greb omkring styret.

Vælg gerne et par handsker som er åndbare og ikke alt for tykke, så man ikke risikerer at man bare bliver våd indvendigt fra, fordi de er for varme og man så ikke kan komme af med varmen hurtigt nok. Handsker i en blanding af merinould og kunstmateriale giver god beskyttelse og er temperaturregulerende, dog ikke 100% vandtætte – men kan ofte godt klare en lille regnbyge.

Pris: Fra 89,-
Køb lange cykelhandsker

Halsedisse

Halsedissen er én af mine favoritter som jeg bruger en stor del af året, pånær de varmeste måneder. Halsedissen beskytter halsen så man ikke bliver kold og på de helt kolde dage kan den nemt trækkes op og beskytte større eller mindre dele af ansigtet.

Den er billig, fås i et hav af designs og kan bruges i rigtig mange situationer!

Pris: Fra 29,-
Køb halsedisse

Skoovertræk

Et par skoovertræk er super praktiske og kan løse flere opgaver. Først og fremmest kan de tage kold vind, så du fortsat kan træne i dine tynde og luftige cykelsko, derudover fås der også udgaver der er vandtætte og nogle er endda udført i neopren eller tilsvarende så de faktisk også holder på varmen.

Et par skoovertræk kan ikke erstatte et par rigtige vinterstøvler som bestemt er værd at overveje hvis man ønsker at træne i al slags vejr, hele efterårs og vinterperioden. Til gengæld er et par skoovertræk forholdsvis billige og kan bruges sammen med de cykelsko du allerede har – så du kommer lun og tørskoet igennem cykelturene i efterårsvejret.

Pris: Fra 79,-
Køb skoovertræk

Vindjakke

En vindjakke der kan foldes sammen og ligge i rygommen på jersey’en er guld værd – først og fremmest kan den forhindre nedkøling hvis vinden er strid, men den kan ofte også lige tage det værste hvis der kommer en mindre byge.

Sørg for at vælge en vindjakke der kan foldes helt sammen, så den er nem at have med – og helst en der sidder rimelig tæt til kroppen så der ikke er for meget flagrende materiale.

Priser fra 249,-
Køb vindjakke

Vandtæt etui til mobilen

Måske har du en iPhone der tåler vand, men ligger den i ryglommen under en regnfuld cykeltur, så er der stor sandsynlighed for at den udsættes for både vand og opsprøjt fra vejen: mudder, sand og grus eksempelvis.

Derfor kan et vandtæt etui til mobilen være en rigtig god investering, da du for meget små penge får effektiv beskyttelse af din mobiltelefon.

Sørg for at vælge et etui der passer din telefon – uden at det bliver for stort så telefonen “rasler” rundt i etuiet. Vær også opmærksom på at det gerne skal være nemt at åbne – så man hurtigt kan finde mobilen frem og tage et billede, eller ringe efter hjælp.

Pris: Fra 25,-
Køb etui til mobiltelefon

Mere af Noel Juul Christensen

Guide: Sikkerhed på cykelturen

Hvis man ofte cykler alene er der god grund til at være særligt opmærksom på ens...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.