Pas på mobilen, når du cykler – og pas på dig selv!

Mobiltelefonen er blevet vores faste følgesvend, når der skal dyrkes cykelsport. Nu behøver du ikke længere de dyre cykelcomputere – du spænder bare din mobil fast på styret, og så er du i gang. Men når du vælger at bruge telefonen, er det rigtig vigtigt, at du passer godt på den.

Det er svært at undvære sin telefon

Hvis du bruger din telefon som cykelpartner, skal du sikre dig, at den ikke risikerer at løserive sig og i øvrigt være indstillet på, at det kan koste telefonen livet, hvis I styrter og den lander uheldigt. Nu skal vi jo selvfølgelig ikke male en vis herre på væggen, men i stedet glæde os over alle mulighederne ved at tage telefonen med på cykelturen.

Brugte iPhones er perfekt til cyklen

Hvis uheldet nu engang er ude, eller du gerne vil undgå at blive totalt afskåret fra omverdenen, som følge af en ødelagt telefon, kan brugteiphones.dk måske være noget for dig. Navnet afslører måske nok hvad konceptet går ud på, men nu forklarer vi det lige for en god ordens skyld. Firmaet BrugteiPhones.dk lever af køb og salg af brugte smartphones. Du kan således anskaffe dig en ny (brugt) telefon til billige penge, men stadig med 2 års reklamationsret. Det er en rigtig god idé. Dels fordi, at telefoner i dag er hundedyre, men også fordi det giver mulighed for, at investere i en ældre model og så lade den være din partner i forbindelse med dine løbe- og cykelture.

Fokus på trafikken – ikke på telefonen!

Selvom det er fantastisk smart, at du med et bredt udvalg af apps, kan se hvor du kører, hvor hurtigt du kører, hvor langt du har kørt osv. osv., så er det altså vigtigt at huske på, at du først og fremmest skal koncentrere dig om den trafik, der omgiver dig og som du selv er en aktiv del af.

Cyklister er meget sårbare og bløde trafikanter, der næppe ender som sejrsherre i karambolage med en personbil eller et andet større og mindre skrøbeligt køretøj. Rådet for sikker trafik har længe haft fokus på højresvingsulykker, der muligvis er en af de mest modbydelige former for trafikuheld, man kan forestille sig.

Enhver ulykke er naturligvis forfærdelig for alle involverede parter, og derfor er det vigtigt at tage sine forhåndsregler, når man færdes i trafikken. Det betyder blandt andet, at man skal lade sin mobiltelefon passe sig selv og ikke høre høj musik, når man færdes i byområder.

Hvis du dyrker mountainbike, er det mere tilforladeligt, at tage musik i ørerne, men husk dog stadig på, at du ikke er alene i skoven, og at det aldrig er en god idé, at høre så højt musik, at du ikke kan høre andre cyklister, motionsløbere, hundeluftere eller lignende. Du kan læse mere om det, at høre musik på cykelturen i denne artikel fra Politiken.

Vi ved godt, at det lyder meget bekymrende, når vi taler om trafiksikkerhed, men det er kun fordi vi virkelig gerne vil have, at I passer godt på jer selv, når I tager jeres nye eller brugte iPhones med cykelturen.

Rigtig god tur!

Mere af Noel Juul Christensen

Test: Assos T.Equipe_Evo Bibshorts

De sidste par måneder har vi haft mulighed for at teste et...
Læs mere

1 kommentar

  • Hej Cykelstart
    Er der mulighed for en liste over top 5 cykelholder til mountainbike (tænker de eventuelt er vandtætte)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.