Recovery Boots – alt hvad du skal vide!

Recovery Boots er de seneste år blevet ret udbredte i cykelsporten, primært blandt de professionelle – men efterhånden som produkterne bliver bedre og priserne lavere, har motionister der jagter marginaler nu også fået øjnene op for recovery boots.

Recovery Boots er oprindelig udviklet til medicinsk brug og har primært været brugt på hospitaler i forbindelse med behandlinger, ofte relateret til ødemer, dårligt blodomløb eller simpelthen for optimal og hurtig restitution efter en operation.

Hvordan fungerer Recovery Boots?

De fungerer ved at øge blodcirkulationen via kompression i støvlerne, hvilket har en række positive effekter – bl.a. fjernes affaldsstofferne og man får hurtigere genoprettet den naturlige forsyning af ilt og blod i benene. Hurtigt og effektivt er ét af nøgleordene der passer til recovery boots for mange mener at 20 minutter’s brug af et par recovery boots svarer til 48 timers passiv restitution, i praksis vil man derfor ofte kunne opleve at man slipper for tunge ben dagen efter en god træning og bare er hurtigere klar igen.

Forskellen på billige og dyre Recovery Boots?

De fleste recovery boots har mulighed for flere forskellige programmer, ofte er der følgende programmer, målrettet forskellige behandlinger:

  • Massage
  • Lymfedrænage
  • Restitution
  • Full squeeze
  • Samt forskellige kombinationsprogrammer

De fleste maskiner rettet mod forbrugere ligner mere eller mindre hinanden, og er udstyret med et kontrolpanel hvor der kan vælges program og tryk i støvlerne, samt mulighed for at starte og stoppe behandlingen. Mange af maskinerne kommer også med en lille fjernbetjening, så den nemt kan startes og stoppes fra afstand.

Den helt store forskel på maskinerne er hvor mange kamre de understøtter, normalvist er det enten 4, 6 eller 8 kamre – jo flere jo bedre – men prisen stiger naturligvis også. Jo flere kamre støvlerne er udstyret med, jo mere præcis er behandlingen og man undgår eventuelle døde punkter.

Recovery Boots i praksis – virker de?

Undertegnede har de seneste måneder haft mulighed for at teste og afprøve Optiflow Recovery Boots Pro4 som er den mindste model i serien, der findes også en Pro6 og en Pro8 hvor forskellen er at de er med henholdsvis 6 og 8 kamre, hvor den “lille” model kun er med 4 kamre.

Den testede model er udgået og erstattet af Reecover Recovery Boots med 6 kamre og et flot sort design til 3599,-

OptiFlow Pro4 er virkelig nem at betjene, maskinen kan betjenes via panelet foran eller den medfølgende fjernbetjening og benene er med gennemgående lynlås så de er utrolig nemme at komme i og få af igen.

Den har 6 forskellige programmer, men det er primært restitutions og massage-programmer der er blevet benyttet i test-perioden. Massage-programmer behandler et mindre område af gangen, men er også lidt mere intensivt end restitution hvor der behandles et større område af gangen.

Normalvis bliver det for undertegnede til en 2-4 ture på cyklen i løbet af en uge og ofte har jeg lidt tunge og trætte ben efter en omgang effektiv træning dagen før. I testperioden har jeg i en periode konsekvent brugt recovery boots efter hver træning, ca. 30 minutter i sofaen med benene oppe, mens jeg også har forsøgt at kører samme trænings-intensitet og undlade at bruge recovery boots. Resultatet overraskede mig rent faktisk, for effekten har været langt var større end jeg havde forventet for en simpel motionist som jeg. Når recovery boots har været anvendt efter hver træning har benene været næsten så gode som nye dagen derpå, altså minimal ømhed, stivhed eller bare generel uro i benene, de føles friske og stærke som efter en god lang hvilke-periode. Når jeg så til gengæld har undladt at bruge recovery boots, så har benene ofte været små-trætte og lidt stive dagen derpå, hvilket betyder at de kun lige har været klar inden man hopper på cyklen igen til næste træningspas.

Så for mig, som rimelig aktiv motionist, har brugen af recovery boots haft en rigtig positiv effekt på min restitution, samtidig med at det er utrolig behageligt at få massage efter et hårdt træningspas, eller en lang rulletur. Man kan naturligvis altid diskutere hvorvidt det giver mening som motionist, men der er efterhånden mange motionister og super motionister som jagter marginalerne og her kan et par recovery boots være en ret kosteffektiv måde at vinde lidt på, da man er hurtigere klar og kan yde optimalt ved hver træning og/eller løb!

Priser

Der findes rigtig mange forskellige recovery boots og priserne afhænger af mærke, model og ikke mindst hvor mange kamre der er i benene hertil.

Normalt finder man recovery boots fra ca. 3000,- og opefter.

Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Contour +2 Actionkamera
Contour er en producent som er 100% dedikeret udvikling og produktion af actionkameraer og faktisk...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.