Ringeklokke – hvad skal man vælge?

En ringeklokke er rent faktisk en del af det lovpligtige udstyr på en cykel, ikke desto mindre er der mange der undlader det på både mountainbikes og racercykler, simpelthen fordi det ikke ser smart ud. Jeg forstår egentlig godt argumentet, for en ringeklokke pynter sjældent og har man brugt 40.000 på en lækker landevejscykel, så pynter en billig 20-kroner’s ringeklokke altså ikke på aerostyret.

Heldigvis er der tonsvis af ringeklokker derude, også løsninger som ikke skæmmer cyklen, både til landevej og mountainbike. Det er, efter min mening, essentielt at man som cyklende kan gøre opmærksom på sig selv, både på landevejen og i skoven, kun således undgår man alt for mange konflikter og potentielt farlige situationer.

I denne guide har vi kigget på en lang række forskellige ringeklokker til cykler, så valget forhåbentlig bliver nemmere for dig.

Valg af ringeklokke

I forbindelse med valg af ringeklokke, bør man overvejede følgende – for at finde en model der passer til ens behov og cykel.

Montering: Kan den monteres på dit styr, har du eksempelvis et aero-styr kan en model med gummi-strop være en fordel. Tjek om den passer med styrets diameter og evt. hvor nem den er at flytte fra cykel til cykel hvis det er aktuelt.

Ringestyrke: Det kan være svært at læse sig frem til, men vær opmærksom på at mange af de helt små ringeklokker ikke ringer specielt højt – så vil man være sikker på at de andre trafikanter eller gående kan høre en, så vælg en ringeklokke med en god høj klang.

Flere funktioner: Der findes efterhånden en del holdere til Garmin’s cykelcomputere hvor ringeklokke er integreret heri, har man en Garmin cykelcomputer kan det være en fordel at slå 2 fluer med ét smæk og få én samlet løsning.

Farve: Dette er bestemt intet “krav”, men kan man finde en ringeklokke der har samme farve som cyklen, så blender den nemmere ind og så ser man den måske slet ikke!

Eksempler på ringeklokker

Force Klokke med klikmontering

Denne ringeklokke monteres uden værktøj og kan nemt fjernes igen hvis den skal flyttes mellem flere cykler. Yderligere har den en rigtig god høj klang, så man bliver hørt! Fylder lidt mere end de helt små, men man får til gengæld meget mere lyd!

Pris: 29,-
Køb Force klokke med klikmontering

BBB Minifit

Virkelig lille ringeklokke der monteres på styret med en gummi o-ring, nemt og enkelt. Passer bedst til runde styr – så har man et aerostyr er denne ikke optimalt. Har en udmærket klang, men størrelsen gør at den ikke ringer så højt.

Pris: 49,-
Køb BBB Minifit

XLC DD-M18

Ligner BBB Minifit i størrelse, men den har en gummi-strop der gør at den nemt kan bruges på alle styr, også aero-styr! Selve “hammeren” kan også justeres, så den sidder foran, bagved eller til én af siderne. Ulempen er at klangen er ret lav, der mangler lidt “punch”.

Pris: 39,-
Køb XLC DD-18

Reich Ring Bell

Dette er én af de mest diskrete løsninger, da ringklokke går rundt om styret og derfor næsten ikke bemærkes. Måske kender du allerede modellen fra Knog, der koster væsenligt mere – dette er en billigere løsning. Har en fin klang og passer bedst til landevejscykler, da den helst ikke skal have for meget skidt og mudder på sig, så virker den nemlig ikke specielt godt.

Pris: 69,-
Køb: Reich Ring Bell

Urban Proof Electric Bike Bell

Denne ringeklokker kræver, modsat de andre, batteri da den er elektronisk! Den har tre forskellige toner, og selvom den ikke ringer specielt højt, så er den meget sjov og god til børn da den blot kræver et let tryk. Den er både stor og tung, så det er ikke valget til ham eller hende der vægtoptimere, men til børnene kan den være en ret fin løsning – særligt grundet den ret lave pris.

Pris: 79,-
Køb Urban Proof Electric Bike Bell

HideMyBell

Det hollandske firma CloseTheGap der står bag HideMyBell konceptet laver en række smarte kombinationer af holder til cykelcomputer og ringeklokke – i én enhed der er så diskret som mulig. Der findes både modeller til mountainbike, det klassiske out-front til racercyklen og forskellige model-specifikke løsninger. Priserne er i den høje ende, til gengæld får man en god ringeklokke OG en holder til cykelcomputeren (Som jo alligevel koster lidt knaster…)

Pris: Fra 279,-
Køb HideMyBell

Dette indlæg er tagget med
Mere af Noel Juul Christensen

Guide: Vælg den rigtige børnecykel

Valg af børnecykel kan være lidt af en jungle, for hvordan finder man...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.