Sådan undgår du sved i øjnene!

Når varmen sætter ind, døjer mange af os med sved der løber ned i øjnene – det behøver ikke kun være udendørs på en varm sommerdag, det kan også være indendørs på hometraineren.

Døjer man med dette, så ved man også hvor ubehageligt det kan være – men heldigvis er der mange forskellige måder at løse dette på. Hvilken der virker bedst til dig kan vi ikke sige, men her er vores bedste forslag til hvordan du slipper for sved i øjnene på cykelturen.

Pandebånd

Et pandebånd kan være en rigtig fin løsning hvis man døjer med sved i øjnene, pandebåndet “fanger” sveden inden den løber ned i øjnene og fås i flere forskellige udgaver og “tykkelser”. Pandebåndet er en god løsning hvis man i forvejen kæmper lidt med varmen, da det kun dækker omkring hovedet.

Hjelmhue

En tynd hjelmhue har samme funktion som pandebåndet, den dækker bare hele hovedet – så den kan opsuge mere sved, inden det ender i dine øjne. Hjelmhuen bør vælges i et tyndt materiale, så man kan komme af med varmen og ikke koger over på de varme sommerdage.

Bandana

En bandana er smart forbi den nemt kan justeres til perfekt pasform, uanset hovedets størrelse. Bandana’en kan bl.a. også give beskyttelse mod solens UV stråler, hvis man (som mand) er nået den alder hvor hårpragten er blevet minimal…

Badana’en er ofte i et forholdsvis tyndt materiale som giver god åndbarhed og så fås de også i et hav af forskellige designs.

Cykelkasket

En cykelcap/kasket kan både bruges på de varme dage til at tage sveden, men også på de kølige dage for at give lidt beskyttelse. Er man typen der kæmper meget med varmen, bør man nok ikke vælge en kasket, men én af de andre løsninger i et lidt tyndere materiale.

De fleste cykel cap’s ligner hinanden, er udført i en kombination af bomuld og kunststof og kan (Bør) vaskes i vaskemaskinen ved 30 grader. Forskellen ligger ofte i designet, og her er mulighederne mange!

Vaseline på øjenbrynene

Øjenbrynene har egentlig til formål bl.a. at beskytte mod at sveden render ned i øjnene, men er man typen der sveder en del, vil man formentlig opleve at få sved i øjnene uanset.

Nogle har held med at smøre lidt vaseline på øjenbrynene, idéen er så at sveden løber udenom øjenbrynene, i stedet for igennem dem. Jeg må erkende ikke selv at have testet dette i praksis, men er man plaget af sveden – så er det da bestemt et forsøg værd for Vaseline er billigt og let tilgængeligt, måske har du allerede en bøtte stående i skabet?

Har du andre tips og tricks til at undgå sved i øjnene, så smid dine bedste råd i kommentarfeltet herunder.

Mere fra Noel Juul Christensen
Aarhus Mountainbike Challenge 2017 – tilmelding er åben!
Søndag d. 24 september går det igen løs, skovene omkring århus danner...
Læs mere
Join the Conversation

3 Kommentarer

    1. says: Morten

      @jacob hvor har købt den? Syntes kun de sender til US og CA. Amazon vil heller ikke sende til DK…

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.