Sommer: Klæd dig fornuftigt på

1. juni er det officielt sommer i Danmark og det betyder at vi forhåbentligt får mange dage i bibshorts og korte jersey’er, men vi kender også den danske sommer godt nok til at vide vi ikke skal pakke hverken regnjakke, vindvest eller skoovertræk helt væk, da vejret kan byde på både nedbør, vind og solskin.

I denne guide giver vi vores bedste tips og tricks til at komme igennem sommeren, uden at blive gennemblødt af hverken sved eller nedbør.

Lag på lag – også om sommeren!

Lag på lag princippet gælder nærmest hele året rundt, også om sommeren – selvom der her ofte er færre lag. Fordelene ved lag på lag princippet er mange, men kort fortalt betyder det at hver lag har sin funktion og at man så har mulighed for eksempelvis at tage et en vindvest af/på alt efter vind og temperatur.

Vi starter på toppen!

Hovedet

Modsat forår, efterår og vinter, kan hjelmhuen godt pakkes væk, men en cykelkasket, bandana, svedbånd eller lign. kan være yderst praktisk indenunder cykelhjelmen så sveden ikke løber ned i øjnene. Er man én af dem med knap så meget hår på hovedet, kan en cykelkasket også beskytte mod solskoldning.

GripGrap Summer Cycling Cap – 149,-

GripGrab Summer Skull Cap – 179,-

Overkroppen

På overkroppen bør inderste lag være en god svedtrøje, som holder kroppen tør og transportere sveden videre til næste lag – nemlig den kortærmede jersey.

Kører man først eller sidst på dagen, eller bare på de køligere dage, kan man evt. supplere med et par løse ærmer som nemt kan trækkes af eller på efter behov. En vindvest eller vindjakke kan rigtig rar at have med i ryglommen, så man er beskyttet hvis man kører åbne steder med megen vind, eller der pludselig kommer lidt nedbør.

Craft Verve Glow Jersey – 449,-

Craft Mesh Superlight undettrøje – 199,-

GripGrab Arm Warmers Light – 229,-

Force Vindjakke – 299,-

Underkroppen

Et par korte bibshorts med seler og en god pude er nummer ét, meget gerne med laserskårne seler så kan undgår seler der gnaver og folder. Undertegnede foretrækker en forholdsvis tynd pude med gel-indlæg, men det er en smagssag om man er til en tykkere pude med mere komfort, eller foretrækker en tyndere pude for en mere race-orienteret pasform.

Nogle kvinder foretrækker shorts uden seler, igen er det en smagssag om man er til den ene eller anden løsning. Kvinder bør dog gå efter shorts med indlæg særligt til kvinder, da der er betydelig anatomisk forskel på mænd og kvinder forneden.

Udover et par gode shorts, vil et par løse ben være en god investering til de kølige dage eller hvis man kører i regnvejr eksempelvis.

Craft Verve Glow Bibshorts – 649,-

GripGrab Leg Warmers Light – 269,-

Fødderne

På fødderne skal naturligvis et par gode sokker og ikke bare et par bomuldssokker, men et par cykelspecifikke sokker der er uden generende syninger der skarver og irriterer, derudover skal de være udført i et materiale der nemt leder sveden videre så fødderne forbliver så tørre og afkølede som muligt.

Derudover et par cykelsko med fornuftig ventilation og gerne BOA-spænder for at lette justeringen og sikrer en tæt pasform. Slutteligt er et par skoovertræk med det danske vejr, svære at undvære! Gå efter et skoovertræk der er forholdsvis tyndt og uden foring, men naturligvis vandtæt så det kan bruges på dagene med ustadigt vejr.

GripGrab Lightweight SL – 108,-

GripGrab RaceAqua skoovertræk – 359,-

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.