Squirt Lube kædevoks: Hvad er det og hvordan gør du?

Bevæger man sig rundt på internet fora’s, Facebook grupper og lign., med cykel relaterede emner, så er man garanteret faldet over en anbefaling eller to af produktet med det lidt specielle navn; Squirt Lube.

Bag det noget specielle navn, gemmer sig dog “blot” en kædevoks. Men en kædevoks der, hvis den bliver brugt rigtigt, holder kæden ren og pæn – så man undgår sort kæde og kassette. Samlet set skulle dette gerne give et pænere resultatet og lette rengøringen…

Forskellen på kædeolie og kædevoks?

 

Den primære forskel mellem en kædeolie og en kædevoks, er at olie som udgangspunkt er lidt mere klistret og dermed har skidtet nemmere ved at sidde fast i kæde og kassette, olien har dog en smørende effekt og en påføring holder typisk noget længere end voks. Voksen skaber en tynd beskyttende hinde på kæden, denne hinde gør at skidtet ikke sætter sig fast i samme grad som på en kæde smurt med olie og skulle den bive beskidt er det normalvis nok at tørre den af og påføre et nyt lag kædevoks. Kædevoks og massive mængder regn og mudder er dog ikke en optimal cocktail, da voksen nemt vaskes af – her vil en passende kædeolie, for de fleste, være det optimale valg.

Sådan påføres Squirt Lube 1. gang

Kædevoksen er, som navnet antyder, en voks og denne påføres en helt ren og tør kæde. Første gang man påfører Squirt Lube bør kæden være gjort fuldstændig ren med hjælp fra både kæderenser og degreaser , dette gælder uanset om kæden er helt ny eller brugt.

Trin 1

Påfør et jævnt lag Squirt Lube på alle kædeled.

Trin 2

Vent ca. 5 minutter mens det tørrer ind og påfør endnu et lag.

Trin 3

Tør kæden af med en ren klud umiddelbart inden cyklen benyttes, for at fjerne evt. overskydende voks.

squirt-lube-application

Sådan vedligeholdes en kæde med Squirt Lube

Brug af kædevoks kræver lidt mere arbejde end kædeolie, til gengæld er det meget nemmere at gøre rent! Når kæden først er renset i bund og har fået påført Squirt Lube 1. gang, bør det være nok at tørre kæden af og påføre ét enkelt lag på alle kædeled – hvor ofte afhænger af mange faktorer, men begynder kæden at larme mere end normalvis, så er det tid til at få påført nyt kædevoks.

Vasker man cyklen, vasker man også blot kæde og kassette som normalvis, men her bør det ikke være nødvendigt at bruge degreaser og kæderenser, som ved brug af kædeolie. Efter en grundig vask bør kæde og kassette fremstå praktisk talt som nyt og vil være klar til en ny 1. gangs behandling med 2 gange Squirt Lube.

Priser

Set til 59,- for 120 ml.

Dette indlæg er tagget med
,
Mere af Noel Juul Christensen

Lav dine egne klistermærker til cyklen

Vil man gerne sikre sig at ens cykel skiller sig lidt ud...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.