Test: 4iiii Viiiiva pulsbælte

Firmaet 4iiii Innovations er et mindre firma som primært beskæftiger sig med udvikling af wattmålere, men deres sortiment rummer også et pulsbælte og ikke bare et traditionelt pulsbælte, men et der kan lidt mere end de andre på markedet.

Design og funktionalitet

Viiiiva kommer i en pæn hvid æske med en quick guide til hurtig opstart – that’s it!

Selve pulsbæltet er en blød rem hvor selve pulsmåleren klikkes på bæltet som vi kender det fra eksempelvis Garmin’s Soft Strap pulsbælte. Pulsbæltet kan nemt justeres i omkredsen og selve pulsmåleren opleves ikke som generende under brug.

Pulsbæltet drives af ét enkelt CR2032 knapcelle batteri som nemt udskiftes hvis det skulle være nødvendigt – men der er til over 200 timers brug i ét batteri.

Viiiva pulsbæltet understøtter både ANT+ og Bluetooth, hvordan det helt præcist virker kommer vi tilbage til. Pulsbæltet er, ifølge 4iiii 10x mere følsomt end andre pulsmålere – min uvidenskabelige sammenligning med mit Garmin ANT+ pulsbælte viser dog ikke umiddelbart nogle forskelle i målingerne, så hvorvidt dette er rigtig eller forkert lader vi stå hen i det uvisse – det er i hvert fald lige så godt som Garmin’s ANT+ pulsbælte!

Pulsbæltet har hukommelse, hvilket betyder at man rent faktisk kan bruge det “stand-alone” i op til 65 timer! Data’en lagres i pulsmåleren og kan overføres til 4iiii app’en ved lejlighed.

Pulsbæltet kan naturligvis bruges som et helt klassisk pulsbælte som kan kobles til din smartphone eller anden enhed som understøtter bluetooth sensorer, eksempelvis i Zwift, Bkool eller anden online træningsplatform.

Der hvor Viiiva skiller sig ud fra mængden er ved Bridge-funktionen, en funktion der gør det muligt at parre ANT+ sensorer med pulsbæltet, for at sende informationen videre via Bluetooth. Og hvorfor så det, tænker du måske. Er man én af de mange der kører på hometrainer over vinteren, så benytter man formentlig en iPad, PC eller et AppleTV til at afvikle Zwift eller Bkool og her kan man være udfordret af at de sensorer der sidder på cyklen er ANT+ baserede, hvilket en iPad eller et AppleTV ikke understøtter. Ved at bruge Viiiva pulsbæltet kan man samle signalet fra alle ens ANT+ enheder på cyklen, eksempelvis kadence, fart og watt – for at sende dem, sammen med pulsmålingerne, via bluetooth til en iPad, et Apple TV eller en anden enhed der understøtter bluetooth sensorer.

Særligt brugere der afvikler Zwift via AppleTV vil kunne få glæde af Viiva, for her er kun én bluetooth forbindelse ledig – med Viiva slipper man da for at vælge om den skal bruges til puls, kadence eller watt, her man kan samle signalerne fra ANT+ sensorerne og sende dem videre via bluetooth.

Parringen af ANT+ enheder sker nemt og hurtigt via app’en og skal kun gøres én gang.

Konklusion

Viiiva pulsbæltet er dyrere end de fleste andre klassiske pulsbælter på markedet, men det har også funktionalitet der retfærdiggøre den højere pris, nemlig Bridge-funktionen der gør det muligt at samle signalet fra flere ANT+ enheder og sende dem videre via Bluetooth – noget der løser en del for hometrainerr-folket der kører Zwift via en iPad eller et AppleTV.

Derudover er det en fed feature at pulsbæltet kan bruges alene, eller sammen med app’en og har hukommelse til 65 timers data.

Kan man kåre det bedste pulsbælte til Zwift og hometrainere generelt, så må Viiiva være oplagt kandidat hertil!

Pris og tilgængelighed

Set til 659,-

Funktionalitet 10
Design 9
Pris 7
8.7
Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Jaybird Vista hovedtelefoner
Jaybird, som i dag ejes af Logitech, er et firma som udelukkende...
Læs mere
Join the Conversation

1 Kommentarer

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.