Test: ABUS AirBreaker cykelhjelm

AirBreaker er ABUS’ nye top-hjelm til 2019 sæsonen, den er udviklet i samarbejde med MoviStar og kan vel bedst betegnes som en hjelm hvor man har taget det bedste fra GameChanger og Aventor og samlet det i én hjelm der ghar fået navnet AirBreaker.

AirBreaker er udviklet til brug på landevejen, hvor fokus er lagt på en god kombinationen af aerodynamik og ventilation, uanset position på cyklen.

Vi har testet den de seneste måneder, både på landevejen og i skoven på crosscyklen, samt på mountainbiken!

Design og detaljer

AirBreaker fås i hele 10 forskellige farver, fra sort til pink og i en MoviStar team udgave. Der er 3 størrelser at vælge imellem, S (51-55 cm.), M (52-58cm.) samt L (58-62 cm.) Jo mindre størrelse, jo mindre hjelm rent fysisk, så man undgår en hjelm der ser alt for stor ud hvis man, som undertegnede, har et forholdsvis lille hoved.

AirBreaker er udviklet som en “in-mold” hjelm, hvilket betyder at inder og yderdelen er støbt sammen, det gør den noget stærkere og så er finishen også langt pænere. Hjelmen er udstyret med ABUS’ teknologi kaldet ActiCage hvilket er en forstærkning af hjelmen, uden at man behøver gå på kompromis med ventilationsåbninger og lign.

Hjelmen har også ABUS “Zoom Ace” justeringssystem hvor man nemt og enkelt justerer hjelmens omkreds via et drejehjul bagpå. Her er gjort plads til en hestehale ovenover, hvilket gør den oplagt til brug af både mænd og kvinder, snedigt! Udover justeringssystemet bagpå som justerer hjelmens omkreds, er der også mulighed for at justere den op og ned, så den sidder bedst muligt i nakken og spænder det helt rette sted. Bagpå er der også klargjort til solbrillerne, så man har et sted at opbevare disse når de ikke er i brug.

Indvendigt er hjelmen polstret med pude i den forreste del af hjelmen, puden er i ét stykke hvilket gør det nemt og enkelt at tage den ud for at give den en tur i vaskemaskinen.

Stropperne på AirBreaker er som på GameChanger, altså lavet i et specielt materiale der er virkelig let og som ikke “flaprer” som mange andre stropper – ABUS kalder dem for “FlowStraps”.

AirBreaker har ialt 24 ventilationsåbninger, hvilket gør den enorm luftig. Der er gode brede ventilationsåbninger ved panden og hen af siden, men der på toppen af hjelmen er lukket lidt mere af for at øge aerodynamikken. Bagerst, på toppen af hjelmen, er der monteret et net over ventilationsåbningerne for at gøre den ekstra aerodynamisk, men uden at man går helt på kompromis med ventilationen.

Pasform og komfort

Hjelmen er virkelig let, i den gængse størrelse (M) vejer den kun 220 gram, hvilket gør den til en sand fornøjelse at benytte, for man bemærker nærmest ikke at man har den på. Der er rigtig gode justeringsmuligheder i hjelmen og den sidder rigtig godt på hovedet, samtidig er størrelsen afstemt ift. omkredsen, så man undgår “paddehat-looket”.

Som nævnt indledningsvis så er hjelmen ikke kun testet på landevejen som den er udviklet til, men også i skoven på både cross/gravel cyklen og mountainbiken – her vil man glæde sig over en hjelm der sidder godt fast, uden at stramme og næsten ingenting vejer. På landevejen, såvel som i skoven, kan man nyde at hjelmen har en god ventilation – så man ikke “koger over” når der skal trædes ekstra hårdt i pedalerne, dog er den samtidig lukket nok til at kunne bruges året rundt. Cykler man i vinterhalvåret, udendørs vel at mærke, gør det bestemt ikke noget at hjelmen yder en smule beskyttelse mod vind og vejr, men stadig gør det muligt at komme af med varmen, den opgave klarer AirBreaker rigtig fint!

Konklusion

Blev redaktøren hurtigere med AirBreaker? Nok næppe, til gengæld sidder den virkelig godt på hovedet, den er super let, nem at justerer og så ser den bare knald-godt ud! AirBreaker er en hjelm med det bedste fra begge verdener og en hjelm jeg kun kan anbefale til brug både på landevejen og til XC kørsel i skoven, er man mere til Enduro og lign., bør man nok vælge en hjelm der yder en smule mere beskyttelse, særligt af baghovedet.

AirBreaker er en top-hjelm der stadig er til at komme til prismæssigt og hvor man får både komfort, ventilation, lav vægt og fedt design i samme pakke!

Pris og tilgængelighed

Funktionalitet 9
Pasform 9
Design 8
Pris 7
8.3
Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Garmin EDGE 820
Garmin EDGE 820 blev præsenteret tilbage i Juli måned som en cykelcomputer til både...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.