Test: ABUS Powerdome cykelhjelm

Powerdome er én af de nye modeller fra ABUS og denne er endda “Made in Italy”. Den skal afløse Aventor og tilbyder fede features fundet i topmodellerne, men til en mere fornuftig pris!

Powerdome fås i 3 udgaver, en almindelig (denne), en udgave med MIPS samt en Ace-udgave, sidstnævnte inkluderer en cykelkasket i design der matcher farven. Samlet set er der hele 17 forskellige variationer at vælge imellem og masser af fede farver.

Powerdome er en enorm let hjelm, i str. S (51-55 cm.) vejer den kun 210 gram og det er så lidt at man nærmest ikke mærker man har den på. Der er 10 luftkanaler til at lede luft ind og 7 der leder luften/varmen væk fra hovedet. Den er rimelig lukket øverst, for at sikre en god aerodynamik, men det giver også lidt ekstra beskyttelse på de kolde og våde dage. Der er store, gode indtag foran, samt et luft-indtag øverst, så den friske luft kommer ind og får kølet hele hovedet ned, inden luften ledes ud af kanalerne bagtil.

Stropperne er ABUS’ FlowStrap og spændet et klassisk klik-spænde. Stropperne er aerodynamiske designet, bløde mod huden og flagrer ikke som udgangspunkt.

Justering af hjelmen sker 2 steder, via ZoomAce hjulet bagtil kan omkredsen justeres, og indvendigt kan nakkespændet justeres op/ned for bedst mulig pasform. Der er også gjort plads til en hestehale bagtil – i mellemrummet mellem hjelm og nakkespænde.

Hjelmen er lavet som “in-mold” hvilket betyder at inder og yderskallen er støbt sammen, det giver en langt pænere finish og en bedre holdbarhed.

Indvendigt i hjelmen er der blød polstring i den forreste del af hjelmen, denne kan tages ud og vaskes ved behov. Modsat mange andre hjelme så er denne polstring fastgjort, så det ikke kun er velcro der holder den fast og på plads – det synes jeg er en ret fin detalje.

Powerdome i praksis

Jeg har testet hjelmen i str. S, den midste udgave som går fra 51-55 cm. Dette af den simpel årsag at mit hoved er forholdsvis lille derfor kan en hjelm der spænder bredere ofte virke for stor og “kluntet” på mit hoved. Det er dog alligevel stadig lykkedes mig at køre med hjelmhue indenunder, uden at hjelmen har strammet.

Powerdome hjelmen er blevet testet i vinteren hvor jeg de fleste dage har haft hjelmhue under, simpelthen for at kunne holde varmen. Hjelmen er rimelig let og luftig, hvilket også betyder at ventilationen er god.

Hjelmen er nem at justere så den sidder godt på hovedet, både i omkreds og vinklen på hjelmen så den hverken sidder for højt oppe, eller for langt nede i panden.

Konklusion

Powerdome er en super let og lækker hjelm, i et pænt og nydeligt design. Den sidder godt på hovedet og tilbyder det man forventer af en hjelm til omkring 1000,- Den testede version er uden MIPS, men ønsker man dette fås den også med dette – man skal blot være OBS på en let øget vægt ved tilførsel af MIPS.

Der er rig mulighed for at vælge imellem smarte eller mere diskrete farver og da den også fås i mange størrelser er det nemt at finde en der passer til ens hoved.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1099,-

Køb ABUS Powerdome

Funktionalitet 9
Komfort og pasform 8
Vægt 9
Design 8
Pris 8
8.4
Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Slut med tan-lines efter cykeltrøjen!
Franske EKOI har netop lanceret et produkt der på mange måder er...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.