Test: ABUS Viantor

Vi har igen fået fornøjelsen af at teste en hjelm fra tyske ABUS. ABUS er nok allermest kendt for deres cykellåse, der er med til at gøre livet nemmere for cyklister, der ønsker at holde cykeltyven for døren. Tidligere har ABUS produceret smarte og funktionelle hverdagshjelme, men sidste forår begav de sig ud i at producere strømlignede landevejshjelme, hvoraf vi allerede har testet Aventor. Viantor er så at sige lillebroderen – i hvert fald når det kommer til prisen.

Design og funktionalitet

Selve hjelmen er fremstillet i et let og yderst slagkraftig materiale, der gør Viantor attraktiv for både landevejs- og mountainbikeryttere. Vi har naturligvis testet hjelmen i begge situationer, hvor den klarer sig fremragende. På landevejen har man en hjelm på, der både stilmæssigt og komfortmæssigt går i et med det hele. Hjelmen er som sagt let og hermed behagelig at have på. Det er dog ikke kun vægten, der gør arbejdet for Viantor. Justeringsmulighederne er ligeledes fortrinlige og giver mange fordele alt efter, hvordan man ønsker at bære sin hjelm.

I skoven er Viantor ligeledes en god følgesvend, da man føler, at hjelmen kan tage fra og give den nødvendige sikkerhed, når man suser mellem træer og ned at stejle nedkørsler. Endvidere er justeringsskruen på bagsiden så kraftig og præcis, at man føler, at hjelmen er limet til hovedet – en lækker følelse, som også sikre, at hjelmen ikke lige pludselig er at finde foran øjnene.

Fælles for både landevej og mountainbike er, at man gerne skal have pulsen op og hermed afgive noget sved. Her er Viantor yderst komfortabel, da ABUS øjensynligt har gjort meget ud af at skabe en hjelm, der har god udluftning. ABUS har her benyttet en ActiCage teknologi, der ikke blot skaber større sikkerhed, men også hjælper til den gode udluftning på cykelturen. Især i skoven, har udluftningen vist sig brugbar i vintermånederne – dette især, når man har pandebånd eller hjelmhue på.

Designmæssigt ligger Viantor sig meget op af ”storebroderen”, Aventor, dog med visse forskelle. Bagpartiet er anerledes og giver et lidt mere kraftigt udtryk. Herudover kommer Viantor i hele 10 forskellige farvekombinationer, så der er mulighed for at leve sine drømme ud i forhold til farvekoordinering. Vi har testet hjelmen i en todelt farve, hvor der er blevet plads til sort og en Castle Green. Den grønne – nærmest turkise farve giver et fint sammenspil med den klassiske sorte og kan være et ekstra lille pift til et sort cykelsæt.

Slutteligt fås Viantor i to forskellige størrelser; en medium (54-58cm) og en large (57-62cm). De forskellige størrelser med til at forbedre komforten endnu mere og hermed give den bedst mulige følelse på cykelturen.

Konklusion

Som tidlgere nævnt, har vi testet Viantor både på landevej og i skoven, hvor den begge steder klarer sig super godt. ABUS har hermed fremstillet en alsidig hjelm, der kan bruges til mange forskellige formål – også som hverdags cykelhjelm. Hjelmen sidder godt fast på hovedet og har gode justeringsmuligheder, hvilket er væsentligt, såfremt man kører længere ture på cykel.

Pris og tilgængelighed

Funktionalitet 8
Pasform 7
Design 8
Pris 9
8
Tags fra indlægget
,
Mere fra Mathias Busk Sælgen
Test: Bontrager Velocis Softshell Bibtights
Selvom vi har haft en meget mild vinter, kommer man ikke udenom,...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.