Test: AGU Essential langærmet trøje

Endnu en gang har vi haft fornøjelsen af at teste et produkt fra hollandske AGU. Denne gang er der tale om en cykeltrøje, der egner sig særdeles godt til det danske efter- eller forår på landevejene, mens man snildt kan bruge den i skoven i vintermånederne, såfremt man har et godt baselayer inden under. 

Design og funktionalitet

Vi kender AGU som en meget minimalistisk og kvalitetsbevidst mærke, der producerer komfortabelt og lækkert cykeltøj til rimelige priser. AGU Essential trøjen er ingen undtagelse, da den kan købes for blot 499,- hos Cykelgear.dk. Den lysegrå farve passer rigtig godt sammen med et par sorte shorts eller bukser. De enkelte sorte detaljer er med til at give trøjen en lille smule kant og gør, at AGUs logo bliver en helt integreret del af trøjen. 

Hele kropsdelen af trøjen er, på ydersiden, udført i 100% Polyester. Et materiale, der giver god slidstyrke, holdbarhed og kan holde en smule vind ude. Ærmerne er produceret i 83% Polyester og 17% Elastane, der er med til at give ærmerne en smule med stræk, hvilket giver gode bevægelsesmuligheder i trøjen. For enden af hvert ærme finder man en meget strækbar kant, som jeg tænker indeholder en del mere Elastane. Kanten sidder tæt til håndledene, men det strækbare materiale gør, at man sagtens kan få den ud over et par handsker. 

Hele indersiden er betrukket med et blødt, tyndt lag fleece, der er med til at producere og holde på varmen under cykelturen. Fleecelaget er samme tykkelse hele vejen rundt, så man finder ikke steder, der er forstærket med et ekstra lag. 

Kraven er udført i samme materiale som resten af trøjen, dog er denne lavet i et dobbelt lag, hvilket giver lidt ekstra vind- og varmebeskyttelse til hals og nakke.

På bagsiden finder man helt klassisk tre lommer, der er store og fyldige, så der er plads til både telefon, lappegrej, energibarer, mad eller andet, man ønsker at medbringe på sin cykeltur. Desværre er lommerne en smule for store, hvilket kan medføre, at ting nemt kan falde ud på ture i skoven.

De lidt store lommer bagpå, kommer sig af en lidt stor pasform. Pasformen på overdele har vi nævnt tidligere ved test af en regnjakke fra AGU. Trøjens mindste størrelse er small, hvilket er lige i det største, hvis man ønsker en helt stramtsiddende trøje, som vinden ikke kan få fat i. Normalt bruger jeg x-small, eller small, hvortil jeg vil mene, at AGU Essential er en ret stor small. Den store størrelse ses specielt ved ærmerne og i bunden ved hofterne, hvor silikonebåndet har svært ved at holde trøje 100% på plads, når lommerne er fyldt godt op. 

Konklusion

Personligt er jeg lidt undrende overfor, hvorfor AGUs overdele er væsentligt større end deres underdele. De tidligere testede AGU Essential Prime bibtights passer perfekt i størrelse small, mens denne Essential trøje er en stor small. Anyways har AGU produceret en rigtig fin trøje, der sagtens kan holde dig varm i både efterårs- og forårsmånederne. Som tidligere nævnt kan den også benyttes i skoven under koldere forhold, da vinden ikke spiller så stor en rolle mellem træerne. 

Pris og tilgængelighed

Pris: 499,- 

Køb AGU Essential langærmet trøje

7 Funktionalitet

8 Design

6 Pasform

9 Pris

7.5
Dette indlæg er tagget med
, ,
Mere af Mathias Sælgen Pedersen

Guide: Fra motionsrytter til licensrytter – del 1

Cykling har virkelig vundet indpas hos danskerne de senere år, hvor det...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.